Авторизация

Вісті з Полтави - Депутат Полтавської обласної ради претендує на посаду головного екоінспектора України


Вісті з Полтави - Депутат Полтавської обласної ради претендує на посаду головного екоінспектора України

Ігор Горжій, Іван Діденко та Юрій Тараненко | Фото Миколи Лисогора

Депутат від ВО «Батьківщина» Ігор Горжій подав документи на посаду голови Держекоінспекції України


19 листопада депутат Полтавської обласної ради Ігор Горжій подав декларацію, як претендент на посаду голови Державної екологічної інспекції. Конкурс був оголошений Кабінетом Міністрів 3 листопада.



Ігор Горжій є членом партії «Батьківщина» та депутатом Полтавської обласної ради 7-го скликання. Він голова постійної депутатської комісії з питань екології. На чергових парламентських виборах політик висунувся в народні депутати по 145 округу, але посів 5 позицію з 4,63% голосів виборців.



Крім депутатства в облраді він обіймає посаду начальник територіального управління Державної інспекції з енергозбереження в Полтавській області.



Ігор Горжій володіє 95% капіталу ТОВ «Газонафтовий промисловий комплекс», та має дивіденди — 587 тисяч гривень. У своїй декларації він вказав, що позичив третім особам 300 тисяч доларів та 300 тисяч гривень.



Бажання Горжія сісти в крісло керівника Держекоінспекції, можливо, пов’язане із недавньою публічною перепалкою між Президентом України Володимиром Зеленським і головою парламентської фракції «Батьківщина» Юлією Тимошенко.



19 листопада Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook заявив наступне:






«Є дуже давня українська традиція. Раз на 5 років Юлія Володимирівна Тимошенко йде в опозицію до чинного Президента, імітуючи турботу про народ.



Вчора подивився «Свободу слова» на ICTV. Там Юлія Володимирівна розповідала, що пропонувала нам нових людей на різні посади. Людей, які «принесуть інвестиції».



Хотів би, щоб усі ми були чесними до кінця. Так, Юлія Володимирівна справді пропонувала. Вона принесла список своїх людей для призначення на «солодкі» місця. А натомість обіцяла протягом року голосувати за всі закони разом зі «Слугою Народу» у Верховній Раді. Звісно, ми відмовили. Адже епоха договорняків скінчилася назавжди.



Але подивіться, який гарний вигляд має зараз «опозиція». Така фігура! А знаєте, чому? Тому що зараз їй просто не дають «солоденького».



Відповідь Юлії Володимирівні про можливе повернення Зеленського ведучим вечірок, де він зіграє на піаніно, — наводити не будемо. Бо бажання Ігоря Горжія збігається саме із фразою про «солодкі» місця.»



А «мед» там є. Нагадаємо, що структура Держекоінспекції пронизана корупційними історіями. Наприклад, у липні на хабарі в 100 тисяч гривень затримали начальника відділу Держекоінспекції Полтавщини Вячеслава Заярського. Однак, вже у листопаді суд призначив йому всього 25 тисяч гривень штрафу.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?