Авторизация

Вісті з Полтави - Стабільний фіскальний режим — обов’язкова умова інвестицій в Україну


Вісті з Полтави - Стабільний фіскальний режим — обов’язкова умова інвестицій в Україну

Наталія Гребенюк

Про це говорили експерти на «Форумі соціального партнерства: громади і газовидобуток», який відбувся в Полтаві 19 листопада.


— У цей турбулентний період газовидобувники сподіваються на підтримку держави у сфері фіскальної політики. Вона повинна бути стабільною і послідовною. Також покладаємося на підтримку в регіонах, тому що тут компанії працюють, тут вибудовують відносини з місцевими громадами, з обласними радами. Від того, як ці відносини будуть збудовані, наскільки вони будуть конструктивними, залежить той обсяг газу, який компанії будуть добувати в Україні, і залежить енергетична безпека України, — сказала Наталія Гребенюк, голова Правління Асоціації газовидобувних компаній України.



Вона також підкреслила, що послідовність курсу на енергонезалежність заявляють Президент Володимир Зеленський та Уряд Олексія Гончарука. Як зазначила експертка, озвучений курс Уряду на досягнення 40% збільшення ВВП в п’ятирічній перспективі безпосередньо пов’язаний зі збільшенням газовидобутку.



Нагадаємо, що до Асоціації газовидобувних компаній України входять вісім найбільших газодобувних компаній. Разом вони видобувають 92% газу в Україні, створюють близько 26 тисяч робочих місць і забезпечують 8% надходжень до бюджету держави.












«Форум соціального партнерства: громади і газовидобуток» — це платформа для діалогу представників газовидобувних підприємств та громад, на території яких ведеться газовидобуток. Його мета — почути, як живе регіон та розвивається галузь, обговорити співробітництво громад і газовидобувників, поділитися досвідом та планами на майбутнє.



Серед учасників заходу — представники державної влади та органів місцевого самоврядування, народні депутати України, фахівці громадських організацій та галузевих вузів, а також представники найбільших газовидобувних підприємств, які працюють на Полтавщині: АТ «Укргазвидобування», ДТЕК Нафтогаз, Smart Energy, GEO ALLIANCE GROUP, Burisma Group та Полтавська газонафтова компанія.


Катерина КРОЛЕВСЬКА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?