Авторизация

Вісті з Полтави - У Пирятинському районі зафіксували спалах африканської чуми свиней


Вісті з Полтави - У Пирятинському районі зафіксували спалах африканської чуми свиней

На сільгосппідприємстві у Пирятинському районі зафіксували спалах африканської чуми свиней


У селі Вечірки Пирятинського району зафіксували загибель свиней через збудник африканської чуми. Худоба належала приватному сільськогосподарському підприємству «Мрія». Про це повідомило ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області.



Те, що свині загинули саме через АЧС, підтвердила Регіональна держлабораторія Держпродспоживслужби в Полтавській області. 18 листопада вона видала звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу тварин. У ньому знайшли ДНК вірусу африканської чуми свиней.



З 19 листопада Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Пирятинській РДА встановила карантин. Територію господарства оголосили неблагополучним пунктом і затвердили «План заходів щодо локалізації та ліквідації АЧС на території господарства ПСП «Мрія» с. Вечірки Пирятинського району, та недопущення розповсюдження даного захворювання на території Полтавської області».



Ситуацію контролює Держпродспоживслужба області та району. Вживають оперативні заходи з локалізації та ліквідації збудника АЧС.



Нагадаємо, востаннє спалах африканської чуми фіксували у жовтні — у Лохвиці. Тоді худоба загинула у приватному господарстві.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка