Авторизация

Вісті з Полтави - Оголошено конкурс на посаду начальника «Полтавафарм»


Вісті з Полтави - Оголошено конкурс на посаду начальника «Полтавафарм»

Полтавська облрада оголосила конкурс на посаду директора фармацевтичного комунального підприємства «Полтавафарм».


14 листопада Полтавська обласна рада оголосила конкурс на вакантну посаду директора комунального підприємства «Полтавафарм». Відповідне розпорядження з умовами конкурсу було опубліковане на сайті облради



Умови



Термін контракту: 5 років



Вимоги:


володіння державною мовою;
високі моральні, ділові здібності;
вища освіта другого рівня за ступенем магістра за відповідною галуззю або післядипломна освіта за галуззю «Управління та адміністрування» або «Право»;
стаж роботи на керівних посадах нижчого рівня — не менше ніж 5 років.

Заробітна плата: 9802 грн на місяць.



Перелік документів, що подаються на участь у конкурсі:


заява про участь у конкурсі;
особовий листок з обліку кадрів (заповнюється при поданні);
біографічна довідка;
копія диплома про освіту;
копія паспорта;
декларація за минулий рік;
попередження про спеціальні обмеження;
копії медичної довідки про проходження обов’язкових попереднього та періодичного психіатричних оглядів;
довідка про відсутність судимості;
дві фотографії розміром 6×4 см;
копія трудової книжки;
згода на обробку персональних даних;
заява про відсутність у діях особи конфлікту інтересів;
інші документи, за бажанням кандидата.

Строк прийняття документів: кінцевий термін прийняття заяви 4 грудня до 12 години. Конкурсний відбір проводиться у строк не пізніше 30 календарних днів з дати проведення засідання з розгляду заяв претендентів.



Адреса подачі заявок: м. Полтава, вул. вулиця Стрітенська, 44.



Телефон для довідок та електронна адреса: (0532) 60-76-81, [email protected]



Проблеми «Полтавафарм»



«Полтавафарм» — це мережа комунальних аптек, до якої, станом на 2018 рік, входить 213 закладів. Згідно з даними державного аудиту, це 27% від всього аптечного ринку Полтавщини. Фармацевтичний бізнес — це «золота жила», бо люди завжди будуть хворіти й ходити в аптеку за ліками. Попри це, «Полтавафарм» знаходиться у фінансовій кризі й має борги.



Згідно зі звітом за травень цього року, «Полтавафарм» має перед постачальниками борги за товари на суму 36 млн грн. Виробники вже відмовляються поставляти підприємству товар без попередньої оплати. Все це унеможливлює закупівлю лікарських засобів та медичних виробів для аптечної мережі «Полтавафарм». За показниками минулого року, зі 40 структурних підрозділів половина стали збитковими. За 2018 рік комунальне підприємство отримало збиток у 4,6 млн грн.



Ви спитаєте — як чи не найбільша аптечна мережа в області може бути збитковою? Частково фінансову кризу можна пояснити тим, що через мережу випускають препарати за програмою «Доступні ліки». В аптеках «Полтавафарму» пільговики безкоштовно отримують інсулін, таблетки для серця тощо. Аптека замовляє у виробників засоби, а потім міські бюджети не відшкодовують закупки. Частково кризу «Полтавафарм» можна пояснити невдалим керівництвом, або спланованим доведенням підприємства до банкрутства.



Заміна директорів



На початку 2018 року депутат обласної ради Валерій Прядко звільнився із посади директора «Полтавафарм». Він пояснив, що пішов добровільно, бо вирішив зайнятися бізнесом. Хоча, попередня робота йому нагадує про неприємності. В суді розглядається справа, де Валерія Прядка та його екс-заступника Руслана Гнєздова звинувачують у даванні хабара поліцейському. Поліція у цій ситуації поводилася дивно, бо не давала підприємству дозволу на зберігання психотропних і наркотичних речовин.



Після Валерія Прядка на підприємстві керівники змінювалися чотири рази. Виконували обов’язки директора Борис Пономарьов, Анатолій Решетняк та Сергій Горбань. Сьогодні цей пост обіймає Дмитро Майборода. Голова обласної ради Олександр Біленький довго не видавав розпорядження про оголошення конкурсу на посаду директора «Полтавафарм» і нарешті зробив це 12 листопада.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?