Авторизация

Вісті з Полтави - Голова Коломацької ОТГрам Євген Почечун: «Будемо далі боротися за громаду»


Вісті з Полтави - Голова Коломацької ОТГрам Євген Почечун: «Будемо далі боротися за громаду»

Старицьківська сільрада чекає об'єднання з 2018 року

ЦВК ігнорує бажання Коломацької ОТГ і Старицьківської сільради жити спільно. У списку громад Полтавщини, в яких заплановані довибори в грудні 2019 року, Коломацької ОТГ немає. Хоча керівництво громади й дотрималося всіх необхідних процедур щодо дооб’єднання.


11 жовтня Центральна виборча комісія визначила дату найближчих виборів в ОТГ — 22 грудня 2019 року. Цього дня перші вибори відбудуться у 86-ти , а додаткові — у 22-х громадах України. Коломацької ОТГ у переліку чомусь немає.



— Звісно, ми чекали, що вже наступний рік розпочнемо як повноцінна об’єднана громада. Але нічого страшного, своє майбутнє ми все рівно пов’язуємо з Коломацькою ОТГ. До того ж, об’єднання — це не забаганки керівництва сільрад, це вибір наших людей, — зазначає голова Старицьківської сільради Наталія Горіздра.




Євген Почечун та Наталія Горіздра на святі у Старицьківці

У ЦВК очікують змін до законодавства щодо дооб’єднання сільрад з інших районів до існуючих громад. Цим і пояснюють факт, того що не призначили довибори для Коломацької ОТГ.



Шлях від попередніх домовленостей та громадських слухань до подання документів для призначення дати довиборів — тривалий. Коломацька ОТГ і Старицьківська сільрада його пройшли відповідно до чинного законодавства про об’єднання. Навіть Кабінет Міністрів і Полтавська ОДА затвердили Перспективний план розвитку територій, у якому Коломацька, Василівська, Старицьківська та Степненська сільради — складники Коломацької громади.



— Те, що ЦВК не призначила нам довибори, нехай залишиться на совісті її членів. Ми все робили за законом. Будемо й далі боротися за громаду, — наголошує голова Коломацької ОТГ Євген Почечун.



Варіант «розширення» Коломацької громади за рахунок об’єднання із сусідньою Старицьківською сільрадою Машівського району виник у 2018 році. За цей час сусіди встигли налагодити гарні відносини та культурні зв’язки. Так, Коломацька сільрада допомагала з організацією свят у Старицьківській сільраді. Так само й самодіяльні колективи Старицьківки виступали на святкових заходах у Коломацькому та Василівці.




Коломацька ОТГ і Старицьківська сільрада налагодили транспортний зв'язок

Також Коломацька ОТГ з’єднала Старицьківку та Сонячне, де наявні проблеми з громадським транспортом, із Полтавою. КП «Коломак» запустило два рейси комунального автобуса. Мешканці сільради в п’ятницю та неділю отримали можливість дістатися в обласний центр через Коломацьке.



Повноцінне спільне життя для Коломацького та Старицьківки можливе лише за умов об’єднання. Євген Почечун та Наталія Горіздра зробили все потрібне в межах процедури об’єднання. Питання залишається у даті довиборів, які призначає ЦВК.


Пресслужба Коломацької ОТГ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?