Авторизация

Вісті з Полтави - Шамота працює над оновленням бібліотек міста


Вісті з Полтави - Шамота працює над оновленням бібліотек міста

Секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота разом із управлінням культури міськвиконкому та Інститутом розвитку міста продовжує роботу над зміною формату полтавських бібліотек.


Говорить, стара пострадянська система вже віджила своє і потребує нового підходу роботи книгозбірень. Адже одними тільки книжками сучасну молодь залучити до співпраці з бібліотекою важко. Тож, окрім планових ремонтів полтавських читалень, паралельно впроваджують нову концепцію.
























Нова концепція розвитку культури, яку напрацьовують у Полтаві має багато напрямків роботи. Один із них — бібліотеки. Книгозбірні мають стати реальним громадським простором, говорить Олександр Шамота. Деякі із закладів бібліотечної системи вже активно рухаються в цьому напрямку.












— Є люди, які ніколи не зупиняються на досягнутому. Як приклад — бібліотека № 9. Ми зробили тут ремонт, заклад повністю оновлений, але немає меж досконалості. Завідувачка організувала збір грошей на Спільнокошті, щоб на базі відремонтованого закладу вже зараз в межах нашої роботи розвитку бібліотечної системи створити дитячий креативний простір «B-Zone». В рамках цього краудфандингового проекту хочуть додати в бібліотеку креативу, закупити зручні для дітей і підлітків меблі, розвивальні та інтерактивні ігри, техніку. Коли люди підхоплюють ініціативу, щоб розвивати її далі, це мотивує працювати. Ми сьогодні з інститутом розвитку міста вже працюємо над тим, щоб відійти від застарілого формату бібліотек-читалень. Час диктує нові умови. Світ розвивається, а отже ми маємо дати дітям і дорослим можливість розвиватися з ним, йти в ногу з технологіями. Крім того, бібліотеки це не тільки книгозбірні для Полтавців. Наша мета зробити тут культурні хаби, де можна спілкуватися, дискутувати, разом творити, навчатися, обмінюватися знаннями і інформацією. Це такі собі мультикультурні і багатофункціональні майданчики для саморозвитку. І те, що така ініціатива знаходить відгук у відвідувачів і в працівників бібліотек свідчить, що ми на правильному шляху.


Прес-служба Соціал-демократичної партії (СДП)

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?