Авторизация

Вісті з Полтави - Ремонт затопленого дитсадка на Леваді майже закінчили: дах перекрили і відкрили більшість груп


Вісті з Полтави - Ремонт затопленого дитсадка на Леваді майже закінчили: дах перекрили і відкрили більшість груп

Дитячий садочок № 2 «Віночок» після ремонту даху | Кадр з відео Володимира Швайковського

У Полтаві майже закінчили ремонт затопленого дитсадка на Леваді: батьки стверджують, що підрядник дав лише матеріали


1,5 місяці тому у Полтаві дощі двічі залили дитячий садочок № 2, що на Леваді. Виявилося, що капремонт не встигли виконати до злив. Тоді підряднику дали місяць на закінчення робіт. «Полтавщина» поцікавилася, чи вклався він у визначений термін і на якому етапі відновлення приміщень дитсадка після потопу.



Нагадаємо, дитсадок «Віночок», що на просп. Вавілова, 7, затопило наприкінці вересня — початку жовтня. З травня ТОВ «БФ Сіріус», у якості субпідрядника ТОВ «Марк Строй», виконував капремонт покрівлі садочка за 3,3 млн грн. У вересні та жовтні пішли дощі, дах не перекрили і вода просочилася на другий поверх, а потім — і на перший. Частину дітей тимчасово перевели до сусіднього садочка № 36. За два тижні їх почали повертати.



Після розголосу заступниця міського голови з гуманітарних питань Світлана Нестуля заявила, що у підрядника є місяць, аби закінчити із ремонтом. Чи впорався він із завданням, ми запитали у директора «БФ «Сіріус» Григорія Петрушка.




Григорій Петрушко

— Оскільки дитсадок уже «не тече», значить ремонт закінчений. Роботи продовжуються, бо відновлення ще всередині відбуваються. Ту частину, яку, щоб дах вже не тік, закінчили — накрили руберойдом. Залишилися дрібні роботи, які жодного стосунку до протікання даху не мають. Днів 20 тому ще закінчили. Воно, як тече, так ви всі табуном тут як тут, а як закінчено, так ніхр*** нікого немає. Дах не тече! Якби текло, ви б уже чули — купа кіпішу уже б було. Ви б уже були там, я думаю. Вас що цікавить? Тече дитсадок чи те, що у договорі написано? Те, що у договорі, договірний відділ — до освіти звертайтеся, — висловився Григорій Петрушко.



Світлана Нестуля додала, що, станом на понеділок, 11 листопада, дах уже повністю накрили руберойдом. Підряднику залишалося зробити відливи та водостоки, аби нічого не затікало.



Також заступниця міського голови повідомляла, що підрядник підписав гарантійний лист, яким зобов’язався усунути усю нанесену шкоду власним коштом. На питання, чи виконує він цю обіцянку, Григорій Петрушко відповів наступне:



— Ні, збираємо, шукаємо. Дали в інтернет оголошення, щоби збирати зі всього... зі всієї країни... Збираємо по 2 рублі з кожного і за ці кошти відновлюємо садок. За мої, звісно. Що за дурні питання? Приходьте — дивіться.



Втім, батьки дітей, які відвідують дитсадок № 2, стверджують, що «Сіріус» обмежився лише тим, що придбав матеріали. Більшість робіт батькам і вихователям доводилося виконувати самостійно. Їх просили про це виховательки — тиснули на те, що «усім набридли скитання по чужих садках» і «раз уже так сталося, то треба допомогти». Прохання стосувалися не тільки простих речей типу розвантаження матеріалів, а й серйозних будівельних робіт — на кшталт «залити підлогу».







Листування з батьками вихованців дитячого садочку

Цю інформацію Світлана Нестуля заперечила:



— Ремонт робиться коштом підрядника. Все робить сам: працюють його працівники, його матеріали. Все його. Там директор пробувала запросити жіночку, яка би швидше це зробила. Вона з нею працювала раніше і підрядник їй мав оплачувати. То він сказав: «Ні-ні-ні, давайте я своїх працівників поставлю і вони все будуть робити.» Вони все роблять своїм коштом і своїми матеріалами.



За словами заступниці міського голови, на сьогодні повністю відремонтували перший поверх. Його вже відвідують діти. На другому поверсі відкрили три групи. Залишилося виправити наслідки ще у двох групах, а також танцювальній та спортивній залі.



— Після того, як дитсадок залило, підрядник нам кожного дня надсилав нам відео-звіт. Адже ми поставили його у жорсткі умови. Ми кидали ці відео батькам у групи, — додала Світлана Нестуля.



Втім, частина батьків повідомила «Полтавщині», що таких відеозаписів не отримувала. Можливо, це лише проблема окремих груп, де виховательки не поділилися відео з батьками.



Як повідомляв UA: Полтава директора ТОВ «Марк Строй» Володимир Швайковський, ремонт другого поверху мають завершити до початку грудня. Поки він триватиме, діти навчатимуться у зведених групах.






Що ж до подальшої співпраці із ТОВ «БФ Сіріус», Світлана Нестуля запевнила — місто більше не хоче мати з ним справу.



— Я не бачу далі сенсу працювати з цим підрядником. По-перше, він всюди у нас є субпідрядником. Прямий договір у нього лише на 29 школу (капремонт фасаду, ред.) Зараз там судова тяганина. Відверто кажучи, у мене немає бачення працювати з тими людьми, які створюють такі халепи. Я думаю, надалі нам треба буде скласти список, де будуть зазначені люди, які нас підвели. Наступного разу ми з ними просто не будемо підписувати договори, — пояснила профільна заступниця міського голови.



Втім, за даними ProZorro, на сьогодні «БФ Сіріус» має 21 прямий контракт із бюджетними організаціями на 15 млн грн. 11 з них були укладені з управлінням освіти Полтавського міськвиконкому, на 10 млн грн, ще 6 — з управлінням культури. Це капремонт фасадів, харчоблоків та ґанків, теплових мереж, системи електропостачання та приміщень.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка