Авторизация

Вісті з Полтави - Після введення обмеження на продаж алкоголю вночі рівень злочинності зменшився — статистика поліції


Вісті з Полтави - Після введення обмеження на продаж алкоголю вночі рівень злочинності зменшився — статистика поліції

Поліція дякує за обмеження продавати алкоголь уночі, а підприємці Полтави подають до суду на міськраду, щоб скасувати це рішення — відповідний позов вже готовий


Нагадаємо, що з 10 жовтня в Полтаві діє обмеження на продаж алкоголю з 22-ї до 8-ї години. За це рішення проголосувала більшість депутатів Полтавської міської ради 4 жовтня. Мета — зменшити споживання алкоголю і знизити кількість правопорушень у місті.



Після 22-ї заборонено продавати пиво (крім безалкогольного), алкогольні і слабоалкогольні напої та вина в магазинах і МАФах. Виняток зробили для ресторанів і кафе, там можна купити алкоголь, але виносити з собою не дозволили. Торговців штрафуватимуть на суми від 510 до 1700 гривень.



— Ми підготували всі документи й подаємо до Полтавського адмінсуду на міську раду. Чекаємо, коли призначать слухання справи, — говорить керівник ГО «Підприємці Полтавщини» Євген Дикань. — Я ще можу погодитись з приводу заборони продажу алкоголю після 22-ї, але щодо заборони виносу із ресторанних закладів — це порушення прав. Оскільки рішення не можна скасувати частинами, то ми вимагаємо його повної відміни. Якщо людина щось купила — це її приватна власність, а якщо щось забороняють забрати з собою — це вже абсурд і обмеження прав. І як закладу з цим боротися? Люди не задоволені. За останній місяць були неприємні інциденти. І на заправці була бійка, і в магазинах постійно трапляються сутички. Покупці часто кажуть: чому ви нас обмежуєте, ми що, повертаємося до Радянського Союзу? Поліція ходить, перевіряє, чи не продають алкоголь. Підприємці Полтави виконують рішення міської ради і не бояться перевірок, але виступають за скасування цієї заборони.



За виконанням рішення міськради стежить патрульна поліція.



— Після прийняття рішення заборонити продаж алкогольних напоїв після 22-ї години, були створені мобільні робочі групи. Проводилися рейди по районам, куди входили дільничні офіцери, з радістю долучалися небайдужі громадяни. Вже є складені адмінпротоколи, порушники несуть відповідальність. Мешканці нашого міста задоволені, бо коли йдеш по вулиці, вже рідше бачиш розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях, — розповіла Аліна Кондратенко, старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції Полтавщини. — У місті Дніпрі, де є аналогічне рішення, рівень злочинності упав майже втричі.



— Я скажу, як людина, яка постійно заступає на нічні чергування, що ситуація однозначно краща зараз. Дуже гарно впливає на це ще те, що позакривалися нічні заклади, де продавали алкоголь. Людям, які живуть поруч із ними, набагато легше тепер дихається і вони можуть відпочити. Зникло оте скупчення молоді, пісні, крик, галас, машини, в яких вони голосно вмикають музику, — додав Дмитро Ткаченко, командир роти № 3 патрульної поліції.




Погодинна статистика опрацьованих викликів щодо адмінправопорушень за жовтень 2016-2019 років


Погодинна статистика опрацьованих викликів щодо домашнього насильства за жовтень 2016-2019 років


Погодинна статистика опрацьованих викликів щодо конфліктів за жовтень 2016-2019 років

— Кількість викликів про адмінправопорушення в нічний час різко зменшилася. Для прикладу, в жовтні 2016 о 23 годині надійшло 44 виклики, а в 2019 — всього 14 за той самий час, — розповів Богдан Дячук, старший інспектор відділу моніторингу та аналітичного забезпечення управління патрульної поліції в Полтавській області.


Олена ЛУЦЕНКО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка