Авторизация

Вісті з Полтави - Справу посадовця Полтавського теруправління ДСА, який попався на хабарі у 248 тисяч, перенесли через екзамени прокурора


Вісті з Полтави - Справу посадовця Полтавського теруправління ДСА, який попався на хабарі у 248 тисяч, перенесли через екзамени прокурора

Реформа Генеральної прокуратури України відстрочила розгляд справи посадовця судової адміністрації Віталія Федька, який попався на хабарі


13 листопада в Октябрському райсуді Полтави мало пройти засідання по корупційній справі Віталія Федька, якого звинувачують в отриманні хабара. На засідання не прибув прокурор, який зараз проходить переатестацію. Тому розгляд справи відклали на невизначений термін.



Нагадаємо, що 14 січня Віталія Федька затримали у службовому кабінеті. В його холодильнику лежало 100 тисяч гривень, решту 148 тис. грн чиновник отримав за місяць до цього. Кошти передали від ТОВ «Українська Альтернатива», яке ремонтувало покрівлю Київського райсуду Полтави.



На думку правоохоронців, Федько налагодив механізм одержання неправомірної вигоди від місцевих підприємців за безперешкодне здійснення господарської діяльності. Посадовець головував у тендерному комітеті місцевої ДСА і вартість «послуг» зловмисника становила 15% від загальної суми укладених договорів з ремонту приміщень судів.



Федько провів у СІЗО два дні, після цього за нього внесли заставу у 250 тисяч гривень і він вийшов на свободу. Через суд він повернувся у своє робоче крісло.




Віталій Федько

У липні слідство по його справі закінчилося і Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт. Федька підозрюють за статтею за ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди) Справа посадовця потрапила в Октябрський райсуд Полтави.



Розгляд справи по суті мав відбутися 13 листопада. Однак засідання відклали. Прокуратура заявила клопотання про те, що у зв’язку з реформою прокуратури, немає кому брати участь у судовому засіданні. Засідання призначать тоді, коли прокурори складуть екзамени й пройдуть співбесіди.



Реформа прокуратури



Реформу прокуратури ініціював президент Володимир Зеленський. Спершу її пройде Генеральна прокуратура України. В жовтні понад 1000 прокурорів склали іспити. Хто успішно відповідає на запитання, то далі проходить співбесіду. Місцеві прокуратури будуть проходити екзамени й співбесіди вже у 2020 році.



Захисники Віталія Федька



Звернемо увагу на адвокатів, які захищають від правоохоронців репутацію Віталія Федька. Згідно з даними порталу Судова влада, його захисниками є:


Олександр Ковжога;
Григорій Фелоненко;
Євген Бойко;
Денис Каменський.

Перших двох можна назвати одними з найкращих кримінальних адвокатів Полтавської області. Згадаємо їхні судові процеси, які наробили медійного галасу.



Олександр Ковжога. Адвокат захищав Олександра Мамая у корупційній справі. Він зруйнував обвинувачення і справу з часом закрили. За нашими спостереженнями у залах судів, Ковжога розповсюджував свій вплив на вирішення багатьох резонансних кримінальних справ, які ми не можемо прямо назвати через відсутність задокументованих зв’язків.



Григорій Фелоненко. Захищає кременчужан, яких підозрюють у різанині біля «Газетного ряду». Також він адвокат Ігоря Пасічного, одного з фігурантів замовного вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва. Фелоненко захищає й екс-начальника облДАІ Петра Блажівського, якого заочно засудили за хабарництво після його втечі.



Ось такою надійною підтримкою у сфері кримінального права заручився Віталій Федько. Квартету адвокатів поки протистоїть один прокурор ГПУ Руслан Козюра. Якого, можливо, замінять після переатестації.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка