Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві благодійний концерт «Щастя розміром в долоньку» на підтримку передчасно народжених немовлят зібрав 18000 грн


Вісті з Полтави - У Полтаві благодійний концерт «Щастя розміром в долоньку» на підтримку передчасно народжених немовлят зібрав 18000 грн

В Полтавському міському будинку культури відбувся благодійний концерт: зібрані кошти підуть на придбання фототерапевтичної лампи для передчасно народжених немовлят — обладнання коштує 30 тис. 104 грн, залишилось зібрати — 2 тис. 464 грн


12 листопада в Полтавському міському будинку культури відбувся благодійний концерт «Щастя розміром в долоньку» до Всесвітнього дня передчасно народжених дітей. На зібрані кошти придбають нову фототерапевтичну лампу для передчасно народжених дітей, яка коштує — 30 104 грн. Перший неонатолог області Тетяна Горячевська, яка відкривала у 1977 році відділення для передчасно народжених немовлят, розповіла, що якщо своєчасно не скоригувати показники жовтяниці, то дитина ризикує бути розумово неповноцінною. А застосування таких апаратів дає можливість дітям бути здоровими та успішними.



Перед благодійним концертом в холі міського будинку культури відбувся благодійний ярмарок. Там можна було поласувати чебуреками, тортом та свіжими солодощами, випити каву або чай. Гості заходу могли придбати різноманітні прикраси handmade, а також картини, ковдри, глиняні вироби, ляльки-мотанки та багато іншого.









Під час благодійного ярмарку вдалося зібрати — 4073 грн, які підуть на придбання фототерапевтичної лампи.



Сам благодійний концерт «Щастя розміром в долоньку» містив виступи хореографічних колективів, вокалістів, ілюзіоніста, циркової студії, гумористичних гуртів та гра на скрипці від Альони Кіби у супроводі Dj Cherkasoff.



Хореографічні колективи різних вікових категорій вразили глядачів акробатичними трюками, єврейським танком, запальним Фламенко та українськими народними танцями. Учасники «Ліги сміху» дуети «Ліва паличка Twix» та «СМТ» потішили гостей іскрометними жартами. Крім того, ілюзіоніст Олександр Трофименко продемонстрував неймовірні фокуси.



Організатор концерту Олена Добряк розповіла, що концерт спрямований на те, щоб зібрати кошти для відділення передчасно народжених дітей і патології новонароджених Полтавської дитячої міськлікарні.









Ще одна організатор концерту Олена Лазоренко розповіла, що сама є мамою поспішайки — її син народився за 2 місяці до терміну пологів. Наші відділення для передчасно народжених дітей потребують нового обладнання, адже наразі таке обладнання або застаріле, або його зовсім немає. Найперше, що потрібно — це фототерапевтична лампа для лікування жовтяниці у передчасно народжених.



Завідувач відділення патології новонароджених дитячої клінічної лікарні Олена Щербань зазначила, що для персоналу та пацієнтів відділення дуже важливо аби лікування було ефективним і особливо — безпечним для маленьких пацієнтів.



Концерт завершився виступом народної артистки України, солістки національного президентського оркестру Олени Білоконь. Вона побажала, щоб людей об’єднували мистецтво та добрі справи.




Олена Добряк та Олена Лазоренко

Наприкінці концерту організатори заходу Олена Лазоренко та Олена Добряк відзвітували про зібрані кошти. Від продажу квитків на концерт вдалося зібрати — 18000 грн, ярмарок приніс — 4073 грн, Також деяка сума була зібрана до концерту. Тож, зараз зібрано 27640 грн, з необхідних — 30104 грн. Залишилося зібрати зовсім небагато — 2464 грн і поспішайки підсилять свої шанси на здорове та повноцінне життя.



Нагадаємо, що організатори благодійного концерту також створили групу благодійну групу «Шоколад» у Facebook. Ця група створена для допомоги не лише безпосередньо немовлятам, але і для допомоги мамам, які пережили таке щастя, як народження «нетерплячки» і все що пов’язане з цим. У групі ви можете дізнатися більше про її діяльність та побачити звіти про збір.



Фінансову допомогу поспішайкам можна здійснити на картки ПриватБанку:


4731 2191 0938 7963 — Лазоренко О.В.
4149 4390 0174 2679 — Добряк О.В.

Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?