Авторизация

Вісті з Полтави - Переробка шламу та нові технології: представники громадських організацій відвідали виробничі об’єкти АТ «Укргазвидобування»


Вісті з Полтави - Переробка шламу та нові технології: представники громадських організацій відвідали виробничі об’єкти АТ «Укргазвидобування»

Експерти громадських організацій України відвідали виробничі об’єкти АТ «Укргазвидобування». Під час ознайомчих екскурсій вони оглянули новий верстат на буровому майданчику свердловини № 1 Жемчужної площі та Яблунівську дільницю з переробки й утилізації відходів буріння.


Яблунівська дільниця з переробки бурових відходів — унікальний для України проєкт. У світі активно займаються нейтралізацією шламу, який утворюється в процесі буріння свердловини. Набуває поширення тенденція переробки відходів. Із них отримують матеріали, які можна використовувати в побуті, будівництві та в самому видобутку. Побачили на власні очі дільницю та промислові об’єкти АТ «Укргазвидобування» представники громадських об’єднань і міжнародних організацій.



— Ми розповіли представникам громадських організацій про головні напрями розвитку «Укргазвидобування». Це з урахуванням застосування нових технологій утилізації відходів буріння. Також поговорили про головні напрями використання сучасної технології буріння на свердловинах АТ «Укргазвидобування», — зазначив начальник Яблунівського цеху з видобутку нафти, газу та конденсату Віталій Підлісний.




Під час екскурсії на буровому майданчику свердловини № 1 Жемчужної площі

Виїзд на виробничі об’єкти компанії був продовженням «круглого столу» з представниками галузі, громад та уряду, який проходив у Полтаві. Під час цього засідання обговорювали важливі аспекти співпраці громад і газовидобувних компаній, шукали точки взаємодії. Громади ділились міркуваннями про видобуток на їхній території. Зокрема, голови ОТГ акцентували увагу, що газовидобуток — це додаткові надходження в бюджет громади.



— Сьогодні ми побачили можливості використання осушеного знешкодженого шламу в різних технологічних процесах як для самого підприємства, так і для сусідніх підприємств різних будівельних напрямів. Разом із тим, ми побачили, що воду з бурового шламу можна очистити для повторного використання під час буріння, — розповів керівник ГО «Нова Енергія» Віталій Филенко.



Український газовидобувний ринок стрімко розвивається. Покращуються й умови праці, і якість виконання робіт. Для більшості компаній галузі екологічність та ефективність виробництва стають важливим аспектом діяльності.




На Яблунівській дільниці з переробки відходів буріння

— Екскурсія була цікавою. Це перший такий переробний завод в Україні. Дуже приємно бачити, що екологічний складник стає все більш важливим для видобувних компаній. І, як ми дізналися, УГВ лідирує в цьому. Було цікаво подивитись, як переробляють шлам. Відходи можуть насправді приносити користь суспільству, громаді та, власне, компанії, — ділиться враженнями директорка міжнародного секретаріату ІПВГ регіону Євразії Оляна Валігура.



Довідково: АТ «Укргазвидобування» — найбільша газовидобувна компанія країни, що входить до Групи Нафтогаз і забезпечує близько 73% видобутку газу в країні. Основний видобуток на Полтавщині забезпечує філія товариства — Газопромислове управління «Полтавагазвидобування».


Рена ДАРСАНІЯ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка