Авторизация

Вісті з Полтави - У полтавській гімназії № 14 «Здоров’я» виявили два випадки захворювання на гепатит А


Вісті з Полтави - У полтавській гімназії № 14 «Здоров’я» виявили два випадки захворювання на гепатит А

Випадки не пов’язані між собою, фахівці дали гімназії рекомендації щодо дотримання дезрежиму. За хворими спостерігають лікарі


У гімназії № 14 «Здоров’я», що на вул. Пилипа Орлика, 30, зафіксовано випадок захворювання на вірусний гепатит А. Захворів учень 3-го класу. У вересні в цій же гімназії зафіксували подібний випадок, але в учня старших класів.






Сергій Макєєв, начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства обласного управління Держпродспоживслужби, повідомив наступне:



— Захворювання не пов’язані між собою, а джерело вірусу було не в самому навчальному закладі. Ми видали рекомендації гімназії щодо заходів з дезрежиму, питного режиму — це прибирання та дезінфекція в їдальні, в інших місцях. За хворими ведеться спостереження. Карантин у гімназії не оголошували.



Сергій Макєєв нагадав, що гепатит А — це хвороба брудних рук. На Полтавщині та у Полтаві спостерігається збільшення випадків захворювання на вірусний гепатит А. З початку року в області зафіксовано 147 подібних випадків.



Довідково. Гепатит А — захворювання печінки, спричинене вірусом. На відміну від гепатитів В і С, гепатит А не провокує розвиток хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертю. За даними Всесвітньої організації здоров’я майже всі люди, уражені гепатитом А, повністю одужують і у них формується пожиттєвий імунітет до хвороби.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка