Авторизация

Вісті з Полтави - Працівники Новооржицького цукрового заводу «Астарти-Київ» позмагалися з вчителями і учнями місцевої школи на Дні фізичної культури і спорту


Вісті з Полтави - Працівники Новооржицького цукрового заводу «Астарти-Київ» позмагалися з вчителями і учнями місцевої школи на Дні фізичної культури і спорту


Минулого місяця Новооржицька ЗОШ І-ІІІ ступенів провела змагання з нагоди Дня фізичної культури і спорту. Участь в спортивних іграх брали і діти, і дорослі. Школа запросила і команду Новооржицького цукрового заводу.


Щорічні заходи до Дня спорту в Новооржицькому організовує актив місцевої школи у рамках проєкту «Здоровим бути модно». У змаганнях взяли участь учні, вчителі та працівники місцевого заводу. Кожного року організатори готують програму змагань: естафети на швидкість, реакцію, силу та логіку.



Цього року змагання розпочали молодші класи, після них — середні. Останніми — команди «Юність», учні 9-11 класів, «Освітяни» — вчителі школи, і «Цукровичок» — команда цукрового заводу.



— У нас уже склалася команда, яка бере участь в Дні фізкультурника. Змагання нагадували «веселі старти»: пробігти, влучити, завдання на кмітливість чи логіку, перетягування канату, армреслінг, — розповіла інженер-технолог Новооржицького цукрового заводу і член команди «Цукровичок» Алла Ходзіцька.




Змагалися діти, вчителі і працівники заводу


Програма змагань — естафети на швидкість, реакцію, силу та логіку


Щорічні заходи до День спорту в Новооржицькому організовує актив місцевої школи у рамках проєкту «Здоровим бути модно»

За гру команди отримали однакову кількість залікових балів. За словами директорки Новооржицької школи Світлани Вініченко, перемогла дружба:



— Цукровий завод — постійний гість наших заходів. Ми їх вважаємо друзями і співпрацюємо під гаслом «чужих дітей не буває».



Цукровий завод та школа раніше співпрацювали над проектом сортування сміття: діти власноруч знайшли найактуальнішу проблему в селищі та шляхи її вирішення. За їхнім дослідженням, Новооржицькому потрібні сміттєві баки для роздільного збирання сміття. Діти розробили проект для втілення ідеї. Завод допоміг закупити, встановити й огородити баки. Діти та працівники підприємства періодично проводять акції, ціль яких — розповісти жителям селища навіщо та як правильно сортувати сміття.




У змаганнях цього року за кількістю балів перемогла дружба

Раніше учні Новооржицької школи виграли ґрант від агропромхолдингу «Астарта-Київ» для проекту «ЯблуньОК». Його ціль — створення у селищі нового яблуневого саду замість старого. У рамках проекту в Новооржицькому висадили 75 дерев. Сад став підсобним господарством при школі та дитсадку.



— Ми йдемо назустріч один одному. Якщо потрібна допомога школі — ми допомагаємо, якщо нам — вони. Наприклад, на День народження «Астарти-Київ», діти подарували нам малюнки, де вони зобразили, як уявляють підприємство. А також — за власною ініціативою організували концерт, — відмітила начальник відділу по нарахуванню заробітної плати Новооржицького заводу Тетяна Перхайло.




Школа і завод вже мають кілька спільних проектів

Керівництво школи полюбляє співпрацювати з Новооржицьким заводом, зауважила Світлана Вініченко:



— Завдяки заводу ми — найдієвіша школа Оржицького району. Виробництво нас наштовхує, подає ідеї, а ми їх разом реалізовуємо. Така підтримка викликає бажання краще працювати. До того ж, діти стали більше спілкуватися і вільніше себе почувати.


ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка