Авторизация

Вісті з Полтави - Як оновлюють об’єкти обласного центру. ТОП-3 проекти Департаменту будівництва ПОДА у Полтаві


Вісті з Полтави - Як оновлюють об’єкти обласного центру. ТОП-3 проекти Департаменту будівництва ПОДА у Полтаві

Тимофій Голбан

Сьогодні полтавці святкують День міста. Департамент будівництва ПОДА приєднується до привітань. А також систематично працює над оновленням обласних об’єктів у Полтаві. За останні роки у місті вдалося реалізувати кілька великих проєктів, особливо у сфері охорони здоров’я.


Департамент будівництва Полтавської ОДА реалізовує масштабні проєкти в обласному центрі. За останні кілька років відновили станцію екстреної медичної допомоги, частину відділень обллікарні. На завершальному етапі зведення кардіоцентру.



— Вітаю всіх полтавців з Днем міста. Я прожив тут більшу частину життя і для мене воно давно стало рідним. Працюємо і далі працюватимемо, щоб у місті з’являлися масштабні та важливі об’єкти, — наголосив директор Департаменту Тимофій Голбан.



Оновлена станція екстреної медичної допомоги працює у Полтаві




Відновлена станція екстренної медичної допомоги

У Полтаві провели реконструкцію станції екстреної медичної допомоги. Тут провели капітальний ремонт приміщень, зробили необхідну добудову. Крім того, за кошти обласного бюджету закупили 25 карет «швидкої».



Будівлю не тільки обладнали сучасною апаратурою, тут створили умови для персоналу. Є зони відпочинку для тих, хто залишається на зміні у нічний період. А також спеціальні зали, де можна проводити підвищення кваліфікації фахівців, конференц зали з мультимедійною технікою.



Оновлення обласної лікарні






Департамент будівництва Полтавської ОДА систематично проводить роботи у обласній лікарні. Зараз будівельники працюють на першому та п’ятому поверхах хірургічного комплексу: у приймальному, рентгенологічному, торакальному та хірургічному відділеннях. Крім того, роботи ведуть у підвальному приміщенні. Там розмістять техніку для підсилювання роботи медичних приладів.



На обох поверхах роботи не проводили з дня введення корпусу в експлуатацію. Сюди також закупили сучасне обладнання, цьому посприяв Світовий Банк. Нові прилади допоможуть діагностувати хвороби на ранніх стадіях або у критичних станах.




У палаті нейрохіргургічного відділення


Табло для спостереження за станом здоров'я хворих у нейрохірургічному відділенні

Минулого року в обллікарні також відремонтували 3 відділення. У липні, наприклад, відкрили нейрохірургічне. У ході його реконструкції перепланували приміщення, замінили мережі водопостачання та каналізації, електричні мережі, віконні та дверні блоки. Тепер тут є апарат шучної вентиляції легенів і систему моніторингу стану пацієнтів.



А у планах будівництво нового корпусу невідкладних станів.



Кардіоцентр стане одним з найкращих в Україні




Новий кардіоцентр

На завершальному етапі будівництво нового кардіоцентру у Полтаві. Зараз 55 тис. мешканців області страждають від серцево-судинних захворювань, заклад допоможе вирішити цю проблему та зменшити рівень смертності та інвалідності від них.



Площа закладу — 11 тис. м2. Його обладнають сучасною апаратурою. Ліжковий фонд кардіоцентру складатиме 120 ліжок. Крім того, тут будуть дві операційні, одна з них облаштована для проведення операцій на відкритому серці.



Зараз у будівлі закінчують проводити комунікації. Також монтують апаратуру. Крім того, роботи проводять на подвір’ї. Тут облаштовують підземну парковку, а над нею — зону для реабілітації пацієнтів.



Пам’ятник Леву Вайнгорту — ініціатива Тимофія Голбана




Фінальний ескіз пам'ятника Леву Вайнгорту

За ініціативи Тимофія Голбана у Полтаві встановлять пам’ятник Леву Вайнгорту — архітектору, який керував відбудовою міста після війни. Туристичний об’єкт створять за кошти приватних інвесторів.



Зараз скульптор, який переміг у конкурсі, Дмитро Коршунов працює над варіантом скульптури в повний зріс. Спочатку її створять з м’яких матеріалів. Роботи проходять з врахуванням побажань рідних Лева Вайнгорта.


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка