Авторизация

Вісті з Полтави - Як виглядає фонтан за мільйон доларів у Полтаві(відео)

17 фото

У Полтаві завершується реконструкція фонтана в парку «Незалежність» — журналістам показали його тестовий запуск


Сьогодні о 19:00 керівництво міста запросило журналістів на тестовий запуск фонтана «Єдність». Саме так назвала його родина архітекторів Олійників з ТОВ «НДПВІ «Полтаваагропроект», якій замовили розробку проекту другої реконструкції об’єкта. 30 років тому представники родини вже виконували проект першої реконструкції фонтана, після його відкриття у далекому 1975 році.



Оновлений фонтан зберіг старі контури. Втім, його чаші на 115 кубометрів води тепер складені з монолітних гранітних блоків. Центральний елемент фонтана — куля з лелеками. Хоча ще півроку тому нам демонстрували ескізи, на яких центральним елементом мала стати комета.



Роботу фонтана забезпечують 10 насосів, які координує сучасна комп’ютерна система, яка розміщена у технічному приміщенні під землею.



Якщо порівнювати з ескізами, біля фонтана також відсутні лави, столики з дошками для шахів та озеленення. Їх не встановили заради здешевлення проекту. Попереду ще монтаж світломузичних колонок та будиночка для охоронця, який слідкуватиме за фонтаном.



Наразі підрядники отримали за свою роботу 21 мільйон гривень. Загальна кошторисна вартість проекту 28,9 мільйонів гривень. Втім, враховуючи зміни до нього, якою буде остаточна вартість фонтана, зараз ми сказати не можемо.



Вісті з Полтави - Як виглядає фонтан за мільйон доларів у Полтаві(відео)


1

Центральний елемент фонтана — куля з зображенням лелек





2

Автори проекту — сім’я архітекторів Олійників — назвали фонтан «Єдність»





3




4




5




6




7




8




9




10




11




12




13




14




15




16




17

У технічному приміщенні під фонтаном


Сьогодні фонтан вимкнуть. Відновить роботу він вже у понеділок, на День міста. На 13:00 заплановане його офіційне відкриття. А от гості завтрашнього матчу «Ворскла» — «Динамо» оцінити дизайн фонтана не зможуть, бо демонтаж будівельного паркану розпочнеться вже після матчу.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка