Авторизация

Вісті з Полтави - На сесії Полтавської облради розглянуть питання надання спецдозвлів на видобуток газу компаніям Павла Фукса


Вісті з Полтави - На сесії Полтавської облради розглянуть питання надання спецдозвлів на видобуток газу компаніям Павла Фукса


На 27-й сесії депутати мають внести зміни до Перспективного плану формування територій громад, нададуть дозволи на видобуток газу та ділянки під мисливські угіддя


17 вересня, о 10-й годині, розпочнеться 27 сесія Полтавської обласної ради 7 скликання. На розгляд сесії винесуть 57 питань порядку денного, якщо не враховувати пункт «Різне».



Зокрема, депутати розглянуть проект рішення щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Полтавської області, укладуть (переукладуть) контракти з керівниками комунальних установ, розглянуть питання надання 8 спецдозволів на видобуток газу без проведення аукціону, тощо.



Наприклад, депутати можуть надати спецдозволи для ТОВ «Бест Гео Тех», ТОВ «Профі Нафт», ТОВ «Юноліт Ойл», ТОВ «Надра Вест Груп». Це дочірні фірми компанії «Іст Юроуп Петролеум». Про це писали всеукраїнські профільні ЗМІ у березні 2019 року.



Нагадаємо, що у липні 2018 року Полтавська облрада надала дозволи компанії «Іст Юроуп Петролеум» (колишній «Голден Деррік»), яку пов’язують із російським підприємцем Павлом Фуксом.



Того року СБУ на запит першого заступника голови облради Євгена Холода відповіло, що не знайшло Павла Фукса у власниках компаній, які видобувають газ на Полтавщині.



Повний повний перелік запитань сесії:


Про укладення контрактів з керівниками суб’єктів господарювання спільної власності територіальних громад області, які пройшли конкурсний відбір.
Про керівників суб’єктів господарювання спільної власності територіальних громад області.
Про внесення змін та доповнень до обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013 ‒ 2020 роки, зі змінами.
Про внесення змін до Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2019 році.
Про внесення змін до регіональної Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню на 2017 ‒ 2020 роки.
Про переоформлення ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ОРІХІВСЬКИЙ ЦЕГЕЛЬНИЙ ЗАВОД» гірничого відводу для розробки Оріхівського родовища суглинків на території Лубенського району Полтавської області.
Про надання ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РІЧКОВИЙ ПОРТ» гірничого відводу для розробки Крячинівського  родовища піску на території Кременчуцького району Полтавської області.
Про звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання без проведення аукціону ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ХОРОЛЬСЬКИЙ ЗАВОД ДИТЯЧИХ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ» спеціального дозволу на видобування питних підземних вод ділянок № 1, 2 Хорольського-ІІ родовища на території м. Хорол Хорольського району Полтавської області.
Про звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання без проведення аукціону ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГЕО ВЕРТИКАЛЬ» спеціального дозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою родовищ) газу сланцевих товщ Давидівсько-Лелюхівської площі на території Новосанжарського та Кобеляцького районів Полтавської області у зв’язку з розширенням меж раніше наданої у користування ділянки надр.
Про звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання без проведення аукціону ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «НАДРА ВЕСТ ГРУП» спеціального дозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою родовищ) газу сланцевих товщ, газу природного, конденсату Бутівсько-Миргородської площі на території Миргородського, Великобагачанського та Шишацького районів Полтавської області у зв’язку з розширенням меж раніше наданої у користування ділянки надр.
Про звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання без проведення аукціону ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЮНОЛІТ ОЙЛ» спеціального дозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою родовищ) газу сланцевих товщ, газу природного, конденсату Фльорівсько-Ювілейної площі на території Котелевського, Полтавського, Чутівського, Диканського та Зіньківського районів Полтавської області у зв’язку з розширенням меж раніше наданої у користування ділянки надр.
Про звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання без проведення аукціону ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГЕО КОННЕКТ» спеціального дозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням (промисловою розробкою родовищ) газу сланцевих товщ, газу природного, конденсату Ново-Диканської площі на території Новосанжарського, Решетилівського та Полтавського районів Полтавської області у зв’язку з розширенням меж раніше наданої у користування ділянки надр.
Про звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання без проведення аукціону ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ПРОФІ НАФТ» спеціального дозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою родовищ) газу природного, нафти Руновщинської площі на території Полтавського та Чутівського районів Полтавської області у зв’язку з розширенням меж раніше наданої у користування ділянки надр.
Про звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання без проведення аукціону ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТРАНС СЕТ ГЕО» спеціального дозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою родовищ) газу сланцевих товщ, газу природного, конденсату Вільшанської площі на території Полтавського та Новосанжарського районів Полтавської області у зв’язку з розширенням меж раніше наданої у користування ділянки надр.
Про звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання без проведення аукціону ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БЕСТ ГЕО ТЕХ» спеціального дозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою родовищ) газу сланцевих товщ, нафти, газу, розчиненого у нафті, газу природного, конденсату Гулаківської площі на території Машівського та Новосанжарського районів Полтавської області у зв’язку з розширенням меж раніше наданої у користування ділянки надр.
Про звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання без проведення аукціону ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ПОЛТАВАНАФТОГАЗРОЗВІДКА» спеціального дозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою родовищ) газу природного, конденсату Північно-Котелевської площі на території Котелевського району Полтавської області у зв’язку з розширенням меж раніше наданої у користування ділянки надр.
Про надання ГРОМАДСЬКІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «ПОЛТАВСЬКЕ РАЙОННЕ МИСЛИВСЬКО-РИБАЛЬСЬКЕ ТОВАРИСТВО «ВЕПР» у користування мисливських угідь на території Полтавського, Диканського та Котелевського районів Полтавської області. 
Про надання ПОЛТАВСЬКІЙ РАЙОННІЙ ГРОМАДСЬКІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «МИСЛИВСЬКО-РИБАЛЬСЬКЕ ТОВАРИСТВО «ЧЕРКАСІВСЬКЕ» у користування мисливських угідь на території Новоселівської та Рунівщинської сільських рад Полтавського району Полтавської області.
Про додаткове надання у користування мисливських угідь ПОЛТАВСЬКОМУ ГОСПРОЗРАХУНКОВОМУ МИСЛИВСЬКО-РИБАЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ УТМР.
Про надання у користування мисливських угідь МИРГОРОДСЬКІЙ РАЙОННІЙ ГРОМАДСЬКІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «МИСЛИВСЬКО-РИБАЛЬСЬКЕ ТОВАРИСТВО «ПОПІВСЬКЕ». 
Про припинення права користування частиною мисливських угідь ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЛУБЕНСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО».
Про надання ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МИСЛИВСЬКО-РИБАЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО «УДАЙ» у користування мисливських угідь на території Лубенського району Полтавської області.
Про питання раціонального використання лісів і лісових насаджень Полтавської області.
Про пооб’єктний перелік робіт з охорони земель, витрати по яких підлягають компенсації за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.
Про передачу в постійне користування земельної ділянки площею 0,3544 га КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ».
Про передачу в постійне користування земельної ділянки площею 0,3615 га КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ». 
Про передачу в постійне користування земельної ділянки площею 0,0863 га КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ».
Про передачу в постійне користування земельної ділянки площею 0,1606 га КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ».
Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), яка надана в постійне користування КРЕМЕНЧУЦЬКОМУ МЕДИЧНОМУ КОЛЕДЖУ ІМ. В.І. ЛИТВИНЕНКА за адресою: проспект Свободи, буд. 38-А м. Кременчук, Полтавська область.
Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), яка надана в постійне користування КРЕМЕНЧУЦЬКОМУ МЕДИЧНОМУ КОЛЕДЖУ ІМ. В.І. ЛИТВИНЕНКА за адресою: вул. Червона Гірка, 41, м. Кременчук, Полтавська область.
Про дозвіл на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.
Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), наданої в постійне користування КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ОНКОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».
Про надання Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської обласної державної адміністрації в строкове користування на умовах договору суперфіцію земельної ділянки, яка перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ і міст Полтавської області.
Про визнання рішення пленарного засідання двадцять третьої сесії обласної ради сьомого скликання від 21 грудня 2018 року № 988 «Про припинення в результаті реорганізації ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ВИРОБНИЧОГО ПІДПРИЄМСТВА ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА «МИРГОРОДВОДОКАНАЛ» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ  РАДИ «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ» таким, що втратило чинність.
Про передачу цілісного майнового комплексу ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ВИРОБНИЧОГО ПІДПРИЄМСТВА ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА «МИРГОРОДВОДОКАНАЛ».
Про збільшення статутного капіталу ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ВИРОБНИЧОГО ПІДПРИЄМСТВА ТЕПЛОВОГО ГОСПОДАРСТВА «ЛУБНИТЕПЛОЕНЕРГО».
Про інформацію директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської обласної державної адміністрації.
Про приймання-передачу майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області.
Про приватизацію шляхом продажу на аукціоні виробничої будівлі (насосної) за адресою: м. Полтава, вул. Соборності, 26/14.
Про приватизацію шляхом продажу на аукціоні приміщення № 54 в громадському будинку літ. А-2 за адресою: м. Полтава, вул. Соборності, 24. 
Про приватизацію шляхом продажу на аукціоні виробничого будинку (котельні) за адресою: м. Полтава, вул. Пушкіна, 32-К.
Про приватизацію шляхом продажу на аукціоні нежитлової будівлі учбового корпусу № 2 за адресою: м. Лубни, вул. Інститутська, 62.
Про приватизацію шляхом продажу на аукціоні будівлі аптеки № 106 за адресою: Глобинський р-н., смт Градизьк, вул. Київська, 57/8.
Про зміну найменування Позашкільного навчального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді».
Про припинення комунального закладу «Обласна психолого-медико-педагогічна консультація» Полтавської обласної ради.
Про внесення змін до рішення обласної ради від 19 жовтня 2018 року № 943 «Про реорганізацію комунальної організації (установи, закладу) Полтавський обласний центр профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом шляхом перетворення в комунальне підприємство «Обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД Полтавської обласної ради».
Про реорганізацію комунального підприємства «Лубенський обласний шкірно-венерологічний диспансер Полтавської обласної ради» шляхом приєднання до комунального підприємства «Полтавський обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер Полтавської обласної ради».
Про реорганізацію Дитячого ревматологічного санаторію «Ліщинівка», Кременчуцького обласного дитячого психоневрологічного санаторію «Славутич» та Лубенського дитячого протитуберкульозного обласного санаторію шляхом приєднання до Комунального Підприємства «Полтавський обласний санаторій для дітей з порушенням опорно-рухового апарату Полтавської обласної ради».
Про внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Полтавської області.
Про затвердження Порядку використання прапорів на території Полтавської області. 
Про Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Верховної Ради України щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень. 
Про Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо включення сільськогосподарських товаровиробників до переліку підприємств, які не зобов’язані отримувати ліцензію на місце зберігання пального.
Про Звернення до Верховної Ради України щодо прискорення розгляду проєкту Закону України № 9110 про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».
Про Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Президента України та Голови Верховної Ради України щодо недопущення поспішного відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення.
Про Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Національного банку України та Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта».
Про Звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до законодавчих актів України.
Про Звернення до міських, селищних, сільських рад Полтавської області щодо припинення розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами на території населених пунктів області. 
Різне. 

Під час голосування може виникнути дискусія, адже частина депутатів вважає, що електронна система «Рада» не є сертифікованою, тому депутатам слід голосувати руками.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка