Авторизация

Вісті з Полтави - Область погодилася співфінансувати два футбольних поля у Полтаві


Вісті з Полтави - Область погодилася співфінансувати два футбольних поля у Полтаві

ДЮСШ ім. І. Горпинка отримає нове поле зі штучним покриття | Фото: instagram.com/short_subject

Будівництво футбольних полів: у Полтаві планують закінчити майданчик біля 17-ї гімназії та розпочати — біля стадіону «Ворскла»


5 вересня постійна комісія Полтавської облради з питань молодіжної політики, спорту та туризму погодила фінансування для 5-7 футбольних полів. Два з них збудують у Полтаві — це майданчик біля 17-ї гімназії та біля стадіону «Ворскла». Про це повідомив Олександр Шамота на своїй сторінці у Facebook.



Як пояснив «Полтавщині» начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА Олександр Буцький, мова йде про співфінансування будівництва з бюджету місцевих рад та області. Остання забезпечує придбання й монтаж штучної трави, воріт та іншого обладнання. Укладання основи та встановлення огорожі оплачують місцеві органи самоврядування.



Закінчення будівництва поля на території гімназії № 17



Кошти на 50% фінансування майданчиків область знайшла завдяки економії на тендерах. Конкретні адреси будівництва обирали почергово. Наприклад, основа для поля, розміром 42×22 м, біля гімназії № 17 уже готова, тому немає проблем із придбанням для нього решти обладнання.



Олександр Буцький пояснив, що область не буде перераховувати субвенцію місту на покриття, а проведе загальний тендер на обладнання для кількох полів. Переможець самостійно укладатиме траву і встановлюватиме ворота на місцях.



Наразі управління капбудівництва Полтавського міськвиконкому уже заплатило повну суму ТОВ «БК Новобудгруп» за будівництво спортмайданчика зi штучним покриттям на території гімназії № 17, що на бульв. Богдана Хмельницького, 15. Це 1,4 млн грн. Раніше приблизно стільки ж коштували усі роботи — разом із синтетичною травою та обладнанням.




Основа та огорожа поля гімназії № 17, які коштували бюджету 1,4 млн грн

Як пояснив начальник управління Володимир Годня, ціна на такі майданчики дійсно зросла. Це пов’язано зі зміною матеріалів та їхньої вартості.



— Раніше будувалися майданчики зі слабкими огороджувальними конструкціями — сітками. Зараз ми змінили підхід до огорожі. Вирішили робити більш міцною. До того ж, це було кілька років тому. Останній майданчик, який ми побудували за 1,5 млн грн, це поле 26-ї школи. Змінилися ціни на матеріали. Ми не можемо зараз будувати за ті самі кошти, бо змінилася ситуація. Наприклад, огорожа у майданчика на 17-й гімназії металева на всю висоту. Якщо взяти 26-ту або 5-ту школи, то там нижня зона з металу, а верхня — з полімерної сітки. Таке може бути, але вона не така міцна. Зараз ми зайняли позицію, що треба робити більш антивандальні майданчики, тому вони дорожчі, — розповів Володимир Годня.



Початок будівництва поля біля стадіону «Ворскла»



Область і місто дійшли згоди і щодо будівництва футбольного поля, розміром 60×40 м, поблизу стадіону «Ворскла». Воно належить ДЮСШ ім. І. Горпинка і після оновлення залишиться у її власності.



Про плани щодо будівництва футбольного поля зі штучним покриттям на майдані Незалежності, 16в, стало відомо ще в березні 2018 року, коли відповідне рішення погодив міськвиконком. Влітку цього року з об’єкта «зняли» 80 тис. грн, бо на той час область ще не затвердила фінансування зі свого боку — через те, що не було проведено відповідної сесії.



Наразі ж сторони обговорили умови співфінансування. За словами Олександра Буцького, область не вимагає від Полтави забезпечення основи для поля негайно. Достатньо буде виділення 1 млн грн з бюджету — аби довести готовність співпраці та реалізації будівництва.




Поля ДЮСШ ім. І. Горпинка поблизу стадіону «Ворскла»

Як пояснив Володимир Годня, загальну вартість будівництва оцінюють у 7,3 млн грн. 2-2,4 млн грн з них витратять з обласного бюджету — на придбання трави, грануляту, воріт тощо. Решту заплатить місто. Для цього наприкінці вересня оголосять тендер, а після його проведення — почнуть роботи.



Далі управління у справах сім’ї, молоді та спорту, після придбання синтетичної трави та обладнання, передасть все на зберігання до ДЮСШ. Там матеріали лежатимуть, поки не закінчать будівництво основи та ремонтно-відновлюваних робіт.



Нагадаємо, що управління уклало договір на придбання таких матеріалів, але для двох більших полів. Так, за траву та ворота, з монтажем, для двох майданчиків область заплатить 8,9 млн грн. Тобто по 4,3 млн за кожний набір. Один поставлять у Кременчук.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?