Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві в порушення закону не зняли рекламні конструкції з електроопор — влада півроку розглядає альтернативні варіанти


Вісті з Полтави - У Полтаві в порушення закону не зняли рекламні конструкції з електроопор — влада півроку розглядає альтернативні варіанти

Рекламна конструкція ПП «Нерухомість»

Закон про рекламу забороняє розміщувати рекламні конструкції на електроопорах. Міська влада поки тягне із виконанням закону і розглядає від підприємців альтернативні варіанти


У Полтаві продовжують порушувати закон «Про рекламу» щодо розміщення рекламних конструкцій на окремих елементів благоустрою та контактної мережі. Зміни до закону, які були прийняті 3 липня 2018 року. Так, статтю 8 закону доповнили новим пунктом, згідно з яким забороняється розміщення реклами або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні, у тому числі опорах зовнішнього освітлення.



Автори законопроекту мали на меті сприяти збереженню автентичності та просторової композиції об’єктів культурної спадщини та архітектурних ансамблів. Крім того, на їх думку, відсутність реклами на стовпах має поліпшити ситуацію в сфері безпеки дорожнього руху.




На стовпах залишається безліч різних рекламних конструкцій

«Полтавщина» звертала на це увагу ще у січні 2019 року. Зокрема, на рішення виконкому міськради, яке продовжило розміщення терміном на 1 рік трьохпозиційних щитів, розміром 1,0×1,1 м, які належать ПП «Нерухомість». 23 конструкції розташовані на зупинках громадського транспорту і в якості свого носія, здебільшого, використовують саме електроопори. Наприклад, це 2 щити на зупинці зуп. «Будинок зв’язку». Такі ж конструкції «Нерухомості» маються і на інших зупинках в центральній частині міста: зуп. Університет, зуп. 5 школа, зуп. Майдан Незалежності (Стадіон), зуп. Краєзнавчий музей (пл. Небесної Сотні).



Заступник міського голови Тетяна Юрченко повідомила, що про цю проблему знає і веде переговори із ПП «Нерухомість». Підприємство запропонувало новий проект альтернативної рекламної конструкції, однак він наразі також має свої зауваження.












На нашу думку, проект, дійсно, спірний, адже має 4-метрову висоту і сумнівний естетичний вигляд. Хоча, можливо, це наше суб’єктивне бачення і такий варіант знайде підтримку у полтавців. Запитаємо у них:




Чи подобається вам проект рекламної конструкції?

Від себе запропонуємо владі звернутися за професійною порадою до архітекторів та дизайнерів, які б указали загальні рамки вимог до подібних конструкцій у міському середовищі. До того ж в інших містах є багато дійсно цікавих альтернатив, наприклад, тумби «під старовину».


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?