Авторизация

Вісті з Полтави - У центрі Полтави триває ремонт каналізаційного колектору


Вісті з Полтави - У центрі Полтави триває ремонт каналізаційного колектору

Ремонтні роботи

На розі вулиць Зигіна та Ватутіна проводяться роботи по заміні ділянки каналізаційного колектору, який був прокладений ще в 1959 році і побудований з залізобетону. Свій термін експлуатації він «відпрацював» майже втричі більше. Роботи ведуться на глибині до 3,5 м. Ускладняється все тим, що в центральній частині міста багато перетинань з іншими комунікаціями.


Близько 12 метрів старого колектору буде замінено на сучасні поліхлорвінілові конструкції, термін експлуатації яких майже 100 років.



Більшість колекторів міста побудовано у 60-80 роки минулого століття з залізобетону.






Ситуація з каналізаційними колекторами досить серйозна — це одна з найболючих проблем підприємств водопровідно-каналізаційної галузі в Україні. Полтава — не виняток.



На балансі КП ПОР «Полтававодоканал» знаходиться 368,5 кілометрів каналізаційних мереж. З них 58,5 км — колектори, зношеність яких сягає до 90%!



Комунікації вже давно вичерпали свій строк експлуатації, тенденція до утворення так званих «провалів» збільшується. На жаль, у свій час цьому питанню десятиріччями не приділяли належної уваги.




Іван Мистюк

— Без комплексного підходу та допомоги органів місцевого самоврядування з таким обсягом робіт комунальному підприємству не впоратися. На вирішення ситуації підприємство залучило власні обігові кошти, але таких «провалів» по місту залишається ще майже сорок і всі вони потребують вирішення — говорить Іван Мистюк, начальник служби каналізації «Полтававодоканалу».



Комунальники просять полтавців віднестися з розумінням до тимчасових незручностей.


Пресслужба «Полтававодоканалу»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка