Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві планують влаштувати нові зупинки громадського транспорту — біля СБУ, на Браїлках та Першотравневому проспекті


Вісті з Полтави - У Полтаві планують влаштувати нові зупинки громадського транспорту — біля СБУ, на Браїлках та Першотравневому проспекті

Біля будинку на вул. Соборності, 41 облаштують нову зупинку

У планах міської влади облаштувати нові зупинки на вулиці Соборності, 41 (в бік центра), Гожулівській, 6 та 26, а також на проспекті Першотравневому, 13


Опубліковано проект рішення Полтавського міськвиконкому «Про визначення та влаштування зупинок громадського транспорту». Проект передбачає розмістити наступні зупинки громадського транспорту:


«Майдан Незалежності (на центр)» на вулиці Соборності, 41;
«13-а школа» на вулиці Гожулівській, 6;
«вул. Марії Башкирцевої» на вулиці Гожулівській, 26;
«Юридична академія» на проспекті Першотравневому, 13.

Розмістити та облаштувати зупинки доручать управлінню ЖКГ, а внести зміни до схем і графіків руху пасажирського транспорту — відділу з питань транспортних перевезень. Депутат Полтавської міськради Вадим Ямщиков, як ініціатор встановлення зупинок на вул. Гожулівській, пояснив, що це тільки перший етап реалізації проектів. Потрібно ще виготовити проектно-кошторисну документацію, узгодити зупинки із патрульної поліцією та підготувати регуляторний акт, процес реалізації якого може розтягнутися на 2-3 місяці.



Щодо своєї ініціативи, то він пояснив, що хоче запустити транспорт на новобудови на вул. Марії Башкірцевої, Кучеренка та Гожулівській. Мешканці цих вулиць змушені йти пішки до зупинки «Завод ГРЛ», хоча заводу там вже немає. Проект є на дальні рейси, щоб захопити мешканців Рибців і на короткі, без заїзду в Рибці.



Зупинка на просп. Першотравневому, 13 — це біля пам’ятника Келіну..



Щодо зупинки на вул. Соборності, 41, то це 5-поверхівка між будівлею управління СБУ та колишнім супермаркетом «Брусничка». Відомо, що поки окрему «кишеню» для зупинки організовувати не будуть —  її визначать на наявній межі автодороги. 




Поки окрему «кишеню» для зупинки організовувати не будуть

Облаштування зупинки на вул. Соборності можна вважати реакцією на інтернет-петицію, яку ще у липні 2016 року підтримали депутати міськради. Щоправда, тоді зупинку планували встановити рівно навпроти діючої — «Майдан Незалежності».


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка