Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві почали капремонт вулиці Зеленої за 6,6 млн грн


Вісті з Полтави - У Полтаві почали капремонт вулиці Зеленої за 6,6 млн грн

Вулиця Зелена у Полтаві. Праворуч — огорожа автосалону та автосервісу на Харківському шосе | Фото: Роман Мягкохліб

600 метрів вулиці Зеленої у Полтаві капітально відремонтують за 6 млн грн і замінять там колектор зливової каналізації — для цього дозволили перекрити проїзд


21 серпня Полтавський міськвиконком дозволив частково перекрити рух вулицею Зеленою (район вул. Харківське шосе). Дорогу планують капітально відремонтувати і про закриття вулиці попросив підрядник — ПП «Будгарант-7».



Підприємству замовили капремонт вулиці Зеленої у липні цього року. Для цього довелося тричі проводити тендер. Перший навіть закінчився успіхом. У червні 2018 року УЖКГ уклало договір на 6 млн грн — із тим самим «Будгарант-7». Щоправда, жодних робіт виконано не було. Угоду розірвали за взаємною згодою сторін.



У серпні 2018 року управління знову намагалося провести закупівлю, але на конкурс не заявилося жодного учасника. Навесні 2019 року проект капремонту довелося коригувати, бо розробляли його ще у 2017-му. Загалом за проектно-кошторисну документацію ФОП Мягкохліб отримав 251,8 тис. грн.



Отже, за умовами підписаного врешті договору, ПП «Будгарант-7» зобов’язався виконати капремонт за 6,64 млн грн, знизивши первинну пропозицію на 400 тис. грн. Трохи менше просив його конкурент ТОВ «Миколаївбудцентр», але його пропозицію у 6,58 млн грн відхилили через помилки у документах.






Підрядник має відремонтувати 600 метрів вулиці Зеленої до кінця року і дати на це 5 років гарантії. Для проведення робіт, з дозволу міста, він перекриє дорогу на ділянці від вул. Зеленої, 29 до вул. Зеленої, 71/1 (зі сторони вул. Лобачевського). Термін такого перекриття не встановлений. Дозвіл діятиме до закінчення робіт.



Спочатку «Будгарант-7» повинен облаштувати новий колектор зливової каналізації та зливоприймальних камер, а вже потім — покласти нове асфальтове покриття. Взагалі, заміна колектору — це основна мета ремонту, бо вулиця Зелена має проблеми зі зливовою системою. Так, навесні минулого року, через підтоплення, аварійники ДСНС відкачували там воду.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка