Авторизация

Вісті з Полтави - Перший заступник міського голови Полтави ховається від громадськості та голів селищних комітетів


Вісті з Полтави - Перший заступник міського голови Полтави ховається від громадськості та голів селищних комітетів

Ігор Федій

Жителі кількох мікрорайонів Полтави лишаються без належного водопостачання. Роботи з будівництва водогону вже на кінцевому етапі, проте їх зупинили. Мешканці страждають від таких рішень представників міської влади Полтави. Крім цього, перший заступник міського голови не володіє ситуацією та ховається від запитань. 


Для забезпечення належного водопостачання в кількох мікрорайонах Полтави будують водопровід. Він вирішить загальноміські питання з водопостачання житлових будинків та будинків мешканців селища Новобудова, Лісок та Залізничників. 



Наразі будівництво на кінцевому етапі, вже зробили великий об’єм робіт. Лишилось добудувати відрізок водогону та встановити необхідне обладнання в колодязі. 



Процес будівництва навмисно затягується. Хоча сесія міськради прийняла відповідні рішення з виділення коштів на будівництво, відбувся тендер, підписана основна угода, є фінансування. Лишилось підписати додаткову угоду. Чому це гальмують — питання риторичне. Але факт — що від цього потерпають люди.




Олег Бєлоножко

Проте, за оперативною інформацією, роботи зупинили за командою Олега Бєлоножка — керівника Полтавської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Він дав вказівку першому заступнику міського голови Ігорю Федію, який також представляє «Батьківщину». І відразу ж будівництво стало — ось так працює нова коаліція. Як результат — зросла соціальна напруга серед місцевих жителів. Вони страждають від незадовільного водопостачання. Мережі не витримують, а деякі ділянки водогону взагалі дореволюційні. 




Володимир Корчака


Юлія Мелкумова

Депутати міськради, які обиралися в цих округах, Володимир Корчака та Юлія Мелкумова, ходили на прийом до першого заступника міського голови. Проте він не прийняв їх, аргументуючи своєю зайнятістю та напруженим графіком роботи. Лише 16 серпня в коридорі міськради у присутності ЗМІ вдалось почути відповідь на питання: «Чому припинено будівництво водогону?» Але вона просто ганебна: Ігор Федій сказав, що не володіє ситуацією. Натомість пообіцяв розібратися і доповісти в понеділок. Проте, незважаючи на обіцянку, цього не сталося. 



19 серпня зранку депутати самі подзвонили першому заступнику. Він сказав, що запросить їх на прийом, а час повідомить в обід. Зрозуміло, що дзвінка не було — перший заступник просто ховається. Таким чином, представник Олега Бєлоножка перешкоджає виконанню їх депутатських повноважень, уникаючи зустрічей та усуваючись від вирішення наболілих проблем. 



Ігор Федій ігнорує не лише небайдужих депутатів, а й мешканців мікрорайонів та голів селищних комітетів, які теж хочуть почути відповідь. Вони так само ходили на прийом та вимагали пояснення ситуації. 



Будівництво потрібно закінчили зараз, доки дозволяють погодні умови. Якщо ж справа не зрушить з місця, повториться ситуація, коли труби прокладали в лютому і виконували прокол під річкою Ворскла. Сподіваємось, міська влада візьме на контроль ситуацію та забезпечить належне водопостачання. 


Катерина ШВИДКА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка