Авторизация

Вісті з Полтави - Директор «Коффішки» погоджується на перенесення закладу в інше місце, але в центральній частині Полтави


Вісті з Полтави - Директор «Коффішки» погоджується на перенесення закладу в інше місце, але в центральній частині Полтави


На наступному засіданні комісії з питань розміщення тимчасових споруд її члени розглянуть пропозиції директора скандального закладу щодо продовження оренди та перенесення «Коффішки» в інше місце центральної частини Полтави


10 серпня минув граничний термін добровільного демонтажу для тимчасової споруди «Коффішка», що на вул. Соборності, 34 у Полтаві. 9 серпня ми писали про те, що власник — харківський ФОП Калітєєвський В.М. — проігнорував припис Інспекції з благоустрою. 13 серпня начальник Інспекції Антон Тонконог повідомив, що МАФ буде демонтований, однак наразі триває переговорний процес директора закладу із міською владою.



Заступник міського голови Полтави та голова комісії з питань розміщення тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності Тетяна Юрченко повідомила, що 8 серпня до міськради надійшло офіційне звернення директора «Коффішки» (прізвища якого вона не пам’ятає) про перенесення об’єкту в інше місце та про продовження терміну оренди.



Тетяна Юрченко хоче прийняти колегіальне рішення, яке б стало компромісним. За її словами, вона не прагне силових сценаріїв, тим більше що, за відгуками полтавців, у «Коффішці» гарний сервіс та продукція. Тому, якщо попередній дозвіл був наданий на розміщення в центральній частині Полтави, то в цій же частині потрібно віднайти й нове місце. Однак це не буде центральна частина вул. Соборності. Також цей компромісний варіант не повинен викликати суперечок у фахівців та громадськості.



Заступник голови комісії Вадим Ямщиков думає інакше — «Коффішку» слід перенести або до університетів міста, де є жвавий людський потік, або в район вул. 23 Вересня, де також цей об’єкт не буде простоювати без клієнтів. Депутат міськради вважає, що цій споруді не місце в історичній частині Полтави.



Тож зачекаємо на анонсований компромісний варіант під час засідання міської комісії. Тоді ж спробуємо дізнатися про прізвище директора, якого ніхто із чиновників та депутатів не знає або не хоче називати.



Одночасно, за нашою інформацією, власник «Коффішки» не збирається переносити споруду до моменту заявленої реконструкції вул. Соборності. Коли розпочнеться ця реконструкція — не знає й сама міська влада. Відповідно висновок про місце та тривалість розміщення «Коффішки» можна зробити самостійно.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка