Авторизация

Вісті з Полтави - Одеський бізнесмен Юрій Григоренко претендує на посаду голови Полтавської ОДА


Вісті з Полтави - Одеський бізнесмен Юрій Григоренко претендує на посаду голови Полтавської ОДА


Керівник компанії «Нафтогазхім Сервіс» подав декларацію про доходи, у якій вказав, що претендує на посаду голови Полтавської ОДА


Юрій Васильович Григоренко 12 серпня подав декларацію про доходи в 2018 році у зв’язку із тим, що він претендує на державну посаду першої категорії — голови Полтавської облдержадміністрації. 



Спробуємо проаналізувати претендента через фінансову та бізнесову призму.



Юрій Григоренко та його дружина Світлана Григоренко мають багато нерухомості.



Декларант має квартири в Одесі:


143,9 м² (2016 рік);
86,9 м² (2006 рік);

а також земельними ділянками:


630 м² в Лиманському районі (2009 рік);
1000 м² в Овідіопольському районі (2011 рік).

Дружина Світлана володіє квартирами в Одесі:


60,7 м² (2018 рік);
104,5 м² (2018 рік); 

а також земельні ділянки:


984 м² в Южному Одеської області (2007 рік);
1000 м² в Овідіопольському районі (2009 рік).

Окрім цього Світлана володіє об’єктом незавершеного будівництва площею 651 м².



Родинний автопарк складається із автомобілів:


Hyundai H-1 (2003 р.в.) належить Юрію Григоренко;
Honda CR-V (2012 р.в.) належить Світлані Григоренко;
Acura ZDX (2010 р.в.) належить матері Надії Григоренко.

Юрій Григоренко не декларує своє місце роботи, однак вказує свою зарплату — 266 тис. грн, а також дохід від оренди майна — 138 тис. грн. Окрім цього він зберігає готівку в «Кредобанк» — 8 млн 455 тис. грн, а також $22000. Окремий рахунок декларант має в «Укрсиббанк» — 19 тис. грн.



Світлана Григоренко отримала у 2018 році 109 тис. грн зарплати. Вона очолює одеську ГО «Нанітес Груп». Подібну назву — Nanites Group — має і робототехнічний клуб, який існує за підтримки Одеського національного політехнічного університету. Група навчає робототехніці, програмуванню, 3D моделюванню школярів 1-11 класів в Одесі та Одеській області.



Однак місце роботи самого Юрія Григоренка відоме. Він є директором ТОВ «Нафтогазхім Сервіс». Товариство засноване в 2013 році. Компанія працює в наступних напрямках послуг:


проектування;
сервісне обслуговування;
ремонт;
монтаж і пусконалагоджувальні роботи;
аутсорсинг (метрологія, автоматизація промислових систем);
навчання фахівців в області автоматизації технологічних процесів.

У своєму інтерв’ю одеському сайту «Думская» Юрій Григоренко наголосив на тому, що діяльність компанії зосереджена на підприємствах, які працюють в нафтогазовому комплексі.






Дійсно, ТОВ «Нафтогазхім Сервіс» мала протягом 2017-2019 років підряди від компаній «Укргазвидобування» та «Одеського припортового заводу» на десятки мільйонів гривень. Були підряди і від приватної компанії «ДТЕК».



Юрій Григоренко у 1995 році закінчив навчання в Одеському національному політехнічному університеті, а в 2016 році отримав науковий ступінь кандидата технічних наук. Його брат Андрій Григоренко в соцмережах пише, що він проживає в Сан-Хосе (західне узбережжя США) і працює в компанії Apple.




Розмова Юрія Григоренка з жінкою брата

До роботи у «Нафтогазхім Сервіс» Юрій Григоренко працював в російській компанії «Лукойл». Можливо, цей факт зумовив політичні погляди Юрія Васильовича, який в той час у Facebook був противником Майдану. При цьому він сперечався на цю тему із своїми родичами в США.



Додамо, що за нашою інформацією Юрій Григоренко є знайомим Сергія Корявченкова (брата Юрія Корявченкова («Юзіка»), який свого часу сам розглядався в якості кандидата на посаду голови Полтавської обласної державної адміністрації.



Крім Григоренка існують декілька інших кандидатур на посаду голови Полтавської ОДА. Зокрема з орбіт чинного міністра МВС Арсена Авакова та олігарха Ігоря Коломойського.



Тому кандидатура Юрія Григоренка поки не є затвердженою на 100%.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка