Авторизация

Вісті з Полтави - Полтава виділила 2,8 млн грн допомоги для встановлення індивідуальних котлів в будинках на Деповській


Вісті з Полтави - Полтава виділила 2,8 млн грн допомоги для встановлення індивідуальних котлів в будинках на Деповській


З міського бюджету виділять 2,8 млн грн на закупку котлів опалення для 188 квартир на вулиці Деповській, 2, 4. Це половина суми, яка необхідна для встановлення індивідуального опалення.


5 серпня на сесії міськради депутати проголосували за Програму надання матеріальної допомоги для встановлення індивідуального опалення мешканцям квартир житлових будинків по вул. Деповській, 2, 4. Згідно з програмою, власники квартир отримають по 15 тисяч гривень допомоги кожен. Всього у двох будинках 188 квартир. Загальна сума допомоги 2,8 млн грн.



Щоби отримати ці кошти, власникам квартир потрібно подати пакет документів у відділ звернень Полтавської міськради, який знаходиться на першому поверсі. Перелік документів наступний:


копія паспорта громадянина України;
копія ідентифікаційного номера;
копія свідоцтва на право власності;
копія посвідчення або довідки про право на пільги;
заява-згода на збір та обробку персональних даних;
реквізити банківського рахунку (за наявності);
інші документи у разі потреби.

Виплата допомоги здійснюватиметься на підставі рішення виконкому. Після цього кошти будуть перераховані на особистий рахунок власника квартири, який сам вибере котел та підрядника для монтування.



Виділяючи таку суму, місто орієнтувалося на розрахунки ПАТ «Полтавагаз», згідно з якими, покупка котла і встановлення індивідуального опалення обійдеться у 30-35 тисяч гривень. Місто виділило половину цієї суми. Решту мають доплатити самі мешканці.



Також Подільська райрада Полтави збере інформацію щодо квартир, у яких мешкають соціально незахищені люди. Їм планують оплатити повну суму на встановлення індивідуального опалення.



Нагадаємо, що ПАТ «Українська залізниця» відмовилася від опалення будинків на вул. Деповській, 2, 4 та сусідніх будинках, в яких живуть родини залізничників. Щоб люди не залишилися зимою без тепла, місто вирішило допомогти мешканцям встановити індивідуальні котли в кожну квартиру. Окрім фінансової допомоги, міська влада, через управління капбудівництва, проведе реконструкцію мереж. Так, управління уклало договір з ПП «Торгпостачбудсервіс» на реконструкцію системи газопостачання житлових будинків на вул. Деповській, 2, 4. На це виділено 556 тисяч гривень.



Щодо інших будинків на вул. Сортувальній та вул. Степана Разіна, від опалення яких відмовляється «Укрзалізниця», то управління капбудівництва розраховує на те, що залізничники не припинять опалювати ці будинки у 2020 році.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?