Авторизация

Вісті з Полтави - На Глобинському переробному заводі «Астарти-Київ» розповіли про блокування небезпечних енергій та увагу до внутрішнього навчання з безпеки праці


Вісті з Полтави - На Глобинському переробному заводі «Астарти-Київ» розповіли про блокування небезпечних енергій та увагу до внутрішнього навчання з безпеки праці


Глобинський переробний завод «Астарти-Київ» — сучасне високотехнологічне підприємство переробною потужністю 222 тисяч тонн сої на рік. Завод було введено в експлуатацію у 2014 році.


Продукція заводу (високопротеїновий шрот, соєва гідратована олія та соєва оболонка) має високі стандарти якості і користується попитом серед зарубіжних та вітчизняних виробників продукції харчової промисловості та тваринництва.







На Глобинському переробному заводі

Завод є безсумнівним лідером у безпечності умов праці, адже всі процеси автоматизовані та виконуються згідно діючих вимог охорони праці. Тут працюють відповідально та радо діляться власним досвідом, влаштовують дні відкритих дверей, екскурсії.



Усі відвідувачі перед екскурсією на підприємство проходять інструктаж з охорони праці. Опісля нього — здають тест, наскільки запам’яталися правила поводження на підприємстві. Якщо всі відповіді правильні — відвідувачам видають каску, окуляри та жилет та проводять на територію заводу.




Начальник відділу ОП, ПБ, ОНС та якості підприємства Людмила Артюх

Керівник відділу охорони праці Глобинського переробного заводу Людмила Артюх пояснює, що всі зони тут ідентифікуються знаками безпеки, є медпункти, аптечки, на території зробили розмітку для роз’яснення переміщення людей та машин:



— Задля безпеки працівників, кожен з них працює у касці, яскравому розпізнавальному жилеті та захисних окулярах. Оскільки під час роботи окуляри можуть запилюватися чи дряпатися, по заводу розміщені станції для їхньої очистки.




Захисні каски та окуляри. Безпека працівників та відвідувачів тут понад усе


Замки для блокування пристроїв

Працівники активно обговорюють важливість питань охорони праці. Щомісяця тут проводять внутрішнє навчання. Один фахівець готує презентацію з нової теми, інші — обговорюють та проходять тести. Основна мотивація — власна безпека.



Для безпечного користування механізмами на підприємстві впровадили систему блокування пристроїв. Вона допомагає уникнути небезпечних інцидентів, пов’язаних з несанкціонованою подачею рідин, газів, електроенергії, — адже це може привести до травми або більш серйозних наслідків. Тобто відключається живлення промислових машин або обладнання. Для цього кожен працівник має власний замок і ключ. 



— Скажімо, слюсар, механік чи електрик має провести певні ремонтні роботи на цьому обладнанні, він вимикає його і вішає свій замок. Якщо хтось інший хоче запустити, приходить, а там замок висить — вже не увімкне його. Заблокувати можемо як окремий пристрій, так і всю ділянку, — розповідає майстер цеху складського господарства Глобинського переробного заводу Роман Сіора.




Руслана Сіора, інженер-лаборант по визначенню ГМО


Тетяна Гегель, інженер-лаборант екстракційної лабораторії (зліва) та Руслана Сіора, інженер-лаборант по визначенню ГМО

Найважливіша частина заводу — цех хімічної екстракції. Тут з сировини добувають та очищують олію за допомогою гексану (легкозаймистої сполуки), тому працівники виконують роботу лише в одязі з натуральних тканин, а мобільні телефони на цій території заборонені.



Елеватор — важлива складова Глобинського переробного заводу. На ньому приймають сою з автотранспорту та випускають машини з готовою продукцією з заводу. Тут також є пункт управління сушильною установкою та очищувачами.




Директор Глобинського переробного заводу Ігор Лумпієв


Начальник оліє-екстракційного виробництва Ігор Смоляр показує завод зсередини

Начальник оліє-екстракційного виробництва Ігор Смоляр розповів, що оператори елеватора навчаються під час місяця стажування, та відповідальність — понад усе:



— Тут треба розуміти, що всі, хто на зміні — взаємозалежні. Якщо хтось помилиться, це обов’язково відіб’ється на інших через кілька годин. Елеватор залежний від ремонтників, від лабораторії. Ми контролюємо показники на всіх етапах виробничого процесу, робимо проби, а остаточний хімічний аналіз проводить лабораторія, яку обладнано надсучасним обладнанням.




Хімічна лабораторія Глобинського переробного заводу використовує лише сучасне обладнання для хімічних досліджень сировини


Дослідження зразків зерна сої в лабораторії

Тут проводять всі дослідження якості як сировини, так і готової продукції — вміст сирого жиру, протеїну, клітковину, вологу, добувають ДНК сої та контролюють на вміст ГМО.







Майстер цеху складського господарства на Глобинському переробному заводі Роман Сіора розповідає про систему блокування

Інженер-лаборант по визначенню ГМО Руслана Сіора розповіла, якість сировини покращилася: вологість зерна менша.



— Одне з переваг нашого підприємства — наявність такої лабораторії. Ми контролюємо всі новинки ринку і купуємо їх. Мені найбільше подобається термошейкер. Не потрібно півгодини вручну змішувати — пристрій все робить сам.


ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?