Авторизация

Вісті з Полтави - Депутати Полтавської облради попри прохання Романа Товстого не надали в користування мисливські угіддя товариству «ВЕПР»


Вісті з Полтави - Депутати Полтавської облради попри прохання Романа Товстого не надали в користування мисливські угіддя товариству «ВЕПР»


Депутати тричі голосували за надання мисливських угідь на території площею 6863 га строком на 15 років приватному мисливсько-рибальському товариству, але безрезультатно


На другому засіданні 26 сесії Полтавської облради непрохідним став проект рішення «Про надання у користування мисливських угідь ГО «Полтавське районне мисливсько-рибальське товариство «ВЕПР». У проекті рішення йдеться про те, що ДП «Диканське досвідне лісомисливське господарство» добровільно відмовляється від частини мисливських угідь на території Полтавського, Диканського та Котелевського районів, площею 6863 га. Вказана ГО готова взяти в оренду ці угіддя строком на 15 років.



Голова екологічної депутатської комісії Ігор Горжій та депутат Роман Товстий просили колег підтримати це рішення, адже в іншому випадку ці угіддя стануть безгосподарними.




Ігор Горжій

Голова фракції «УКРОП» Сергій Соловей повідомив, що утримається з питань, які стосуються передачі земель під мисливські угіддя, адже потім орендарі огороджують цю територію і не пропускають на неї місцевих мешканців.




Сергій Соловей

Проект рішення не набрав необхідної кількості голосів, навіть з повторним голосуванням. Вже у «Різному» депутат Роман Товстий знову попросив депутатів вкотре повернутися до цього питання, однак воно знову не набрало необхідної кількості голосів.




Роман Товстий та Андрій Пісоцький

Щодо ГО «Полтавське районне мисливсько-рибальське товариство «ВЕПР», то ця громадська організація зареєстрована у 2009 році. Юридична адреса: Полтавський район, село Березівка, вул. Лісна, 9З. Засновниками «ВЕПРа» є Деркач Геннадій Миколайович, Кубраков Євген Іванович, Лисенко Віктор Миколайович.



До керівного складу входять:


Сенча Юрій Кузьмич, голова ради
Лихожон Євгеній Анатолійович, член ради
Еринбург Юрій Романович, член ради
Сказка Юрій Іванович, член ради
Карабінський Дмитро Вікторович, голова ревізійної комісії
Харитоненко Ярослав Анатолійович, заступник голови ради
Курячий Юрій Віталійович, член ревізійної комісії
Маслов Сергій Олегович, член ревізійної комісії.

До речі, на сесії не пройшло звернення облради до міських рад області щодо припинення розміщення цирків-шапіто з тваринами, автором якого був Сергій Соловей. Він заявив, що це помста мисливського лобі за те, що він утримувався під час голосування щодо товариства «ВЕПР».



Окрім цього не отримали погоджень облради аналогічні питання щодо передачі мисливських угідь: МРТ «Черкасівському», МРТ «Попівському» та МРГ Полтавській обласній організації УТМР. Однак ніхто із депутатського корпусу не просив переголосувати питання.



Голова Полтавської облради Олександр Біленький після сесії прокоментував провал цих голосувань:



— Був випадок, коли мисливське господарство закрило свою територію, тож депутати хотіли переконатися, що не буде таких історій. Мені здається, що це причина. На засідання депутатської комісії було б правильно запросити потенційних орендарів, щоб вони гарантували ці речі.




Олександр Біленький

Більш пощастило ДП «Диканському досвідному лісомисливському господарству», ГО «Сапсан-2019», ГО «Товариству мисливців та рибалок «Світлогірському», ГО «Екологічному товариству рибалок і мисливців «Тахтаївському» — усі вони отримали у користування мисливські угіддя на різні терміни.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?