Авторизация

Вісті з Полтави - 2376 волинян проголосували за директора Полтавського КАТП-1628 на виборах до Ради


Вісті з Полтави - 2376 волинян проголосували за директора Полтавського КАТП-1628 на виборах до Ради

Тарас Бойко | Фото Миколи Лисогора

Директор Полтавського КАТП-1628 Тарас Бойко не зміг обійти чотирьох конкурентів на окрузі у Волинській області


На цих позачергових виборах народних депутатів України, серед купи кандидатів балотувався і директор Полтавського КАТП-1628, член партії «Рідне місто» Тарас Бойко. Тільки він обрав для себе не Полтавщину, а округ на Волині. Серед восьми конкурентів полтавський комунальник став п’ятим.



Вперше на плани Тараса Бойка щодо Верховної Ради звернув увагу «Зміст». Чоловік балотувався від «Рідного міста» по ОВК № 23, який охоплює Камінь-Каширський, Ківерцівський, Любешівський та Маневицький райони Волинської області.



За даними ЦВК, Тарас Бойко отримав підтримку 3% виборців у цьому окрузі. За нього проголосувало 2376 волинян. Кандидата обійшли чинний нардеп, місцева самовисуванка Ірина Констанкевич, кандидат від «Слуги народу», та двоє кандидатів від «Свободи» та «Європейської солідарності».






Найбільше голосів (43) за Тараса Бойка віддали на дільниці у селі Видерта Камінь-Каширського району. Сам кандидат пояснив «Полтавщині» свій вибір тим, що регіон близький йому, бо він народився у тих місцях і там залишилося багато родичів.



— Я народився на Рівненщині (село Мирогоща Дубенського району — ред.). Маю багато родичів у селі, у Луцьку, на Волині тощо. Коли оголосили про позачергові вибори, вирішив балотуватися, але зрозумів, що краще обрати не Полтавщину. А там родичі допомогли і з агітацією, — розповів Тарас Бойко.



Варто зазначити, що директор КАТП зробив, мабуть, розумніший вибір, ніж деякі кандидати у полтавських мажоритарних округах. Так, витративши по 42 тис. грн за реєстрацію та додаткові суми на агітацію, деякі з них набрали менше за Бойка. Наприклад, за підрахунком більше половини голосів Сергій Чередніченко, балотуючись від СПУ по 144 округу, отримав 1006 голосів, а Денис Поліщук — 2181. Обидва були депутатами міськради. У 145-му окрузі екс-голова Полтавської ОДА Валерій Головко отримав підтримку лише 692 виборців. Це навіть менше, ніж у депутата облради Петра Ворони, за якого проголосували 998 осіб.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка