Авторизация

Вісті з Полтави - Список полтавців, які стануть нардепами України по партійним спискам та одномандатним округам


Вісті з Полтави - Список полтавців, які стануть нардепами України по партійним спискам та одномандатним округам


До 8 депутатів, обраних в одномандатних (мажоритарних) округах, додадуться «списочники». Останніх не так багато — це Жан Беленюк та Марина Бардіна від «Слуги народу» та Ілля Кива від «Опозиційної платформи — За життя»


За результатами підрахунку 48% протоколів з дільниць, які оприлюднила ЦВК України, можна попередньо назвати представників Полтави та Полтавщини, які стануть народними депутатами України Верховної Ради наступного, 9-го скликання.



Розпочнемо із одномандатних, або мажоритарних округів



Їх всього 8. Більшість округів виграли кандидати від пропрезидентської партії «Слуга народу».



Округ № 144 (Подільський, Шевченківський райони міста Полтави). Дмитро Нальотов набирає 41,11% (9454 голоси). У самовисуванця Олександра Мамая — 18,50% (4256). Опрацьовано 42,35% протоколів.




Дмитро Нальотов

Округ № 145 (Київський район міста Полтави, Котелевський, Полтавський райони). Андрій Боблях набирає 49,24% (4670). У його найближчого переслідувача, представника «ОПЗЖ» Володимира Гриценка — 9,11% (864). Опрацьовано 22,55% протоколів.




Андрій Боблях

Округ № 149 (Карлівський, Кобеляцький, Козельщинський, Машівський, Новосанжарський, Чутівський райони). Костянтин Касай набирає 35,84% (13811). У його найближчого переслідувача Лариси Босенко від «Батьківщини» — 15,73% (6063). Опрацьовано 64,35% протоколів.




Костянтин Касай

Округ № 150 (місто Горішні Плавні, частина Автозаводського району міста Кременчук, Глобинський, Кременчуцький райони). Олексій Мовчан перемагає із результатом 39,66% (13430). У нардепа багатьох скликань, самовисуванця Костянтина Жеваго — 26,37% (8929). Опрацьовано 62,50% протоколів.




Олексій Мовчан

Округ № 151 (місто Гадяч, Гадяцький, Гребінківський, Лохвицький, Пирятинський, Чорнухинський райони, частина Лубенського району). Максим Березін отримує 45,20% (12814). Його найближчий переслідувач, діючий нардеп від «Батьківщини» Руслан Богдан має 16,67% (4726). Опрацьовано 53,52% протоколів.




Максим Березін

Перемога цих кандидатів поки не викликає сумнівів, тому що вони мають суттєвий відрив від найближчих конкурентів.



В трьох інших округах представники «Слуги народу» поступаються іншим кандидатам:



Округ № 146 (частина Автозаводського району, Крюківський район міста Кременчука). Чинний нардеп та самовисуванець Юрій Шаповалов лідирує із результатом 26,98% (18769). Представник «Слуги народу» Фелікс Урін набирає 23,25% (16175). Опрацьовано 97,59% протоколів.




Юрій Шаповалов

Округ № 147 (місто Миргород, Диканський, Зіньківський, Миргородський, Решетилівський, Шишацький райони). Чинний нардеп, самовисуванець Олег Кулініч набирає 37,80% (26764). Його основний конкурент від «Слуги народу» Сергій Дудник отримує 30,28% (21442). Опрацьовано 97,31% протоколів.




Олег Кулініч

Округ № 148 (місто Лубни, Великобагачанський, Оржицький, Семенівський, Хорольський райони, частина Лубенського району). Самовисуванець Фахраддін Мухтаров набирає 23,88% (6248). У представниці «Слуги народу» Анастасії Ляшенко — 22,11% (5786). Опрацьовано 43,05% протоколів.




Фахраддін Мухтаров

Як бачимо, тут про впевнену перемогу може заявити тільки Олег Кулініч. Залишається під питанням перемога Юрія Шаповалова та Фахраддіна Мухтарова, хоча шанси Шаповалова є вищими з огляду на процент опрацьованих протоколів з дільниць.



Нардепи-списочники



«Полтавщина» вже акцентувала увагу на представників Полтавщини у партійних списках. Вибори скоротили цей список прізвищ до реально прохідних.



По партійному списку «Слуги народу» на даний момент до парламенту проходять 122 кандидати. Полтавщину представлятимуть спортсмен Жан Беленюк (№ 10 у списку) та помічник нардепа Сергія Лещенка Марина Бардіна (№ 62).




Жан Беленюк


Марина Бардіна

Від партії «Опозиційна платформа — За життя» до парламенту проходять 37 кандидатів. Тому уродженець Полтави Ілля Кива із 34-м номером потрапляє до Верховної Ради по списку цієї партії. В контексті зазначимо на тому, що від «ОПЗЖ» до парламенту потрапляє й Суто Мамоян (№ 33), рідний брат Сергія Мамояна, депутата Полтавської облради від СДП, кандидатуру якого обговорювали на посаду голови Полтавської облради.




Ілля Кива

Хіба що теоретично на обрання претендує блогер Андрій Карпов, 31-й номер у партійному списку «Європейської Солідарності», тому що на даний момент ця партія заводить в парламент тільки 25 «списочників».



А ось голова ГО «Нова Полтава» Юлія Городчаніна, 54-й номер у списку партії «Голос», може навіть не сподіватись на своє обрання — партія Святослава Вакарчука на даний момент має лише 18 місць в парламенті.



Без мрії на обрання залишилися депутат Полтавської міськради Олег Бєлоножко, 89-й у списку «Батьківщини» (яка має 23 депутати) та Андрій Баранов, номер 36 у списку партії «Сила і честь», яка поки взагалі не потрапляє до парламенту.



Висновок



Поки потенційно маємо 11 полтавців у Верховній Раді, які потраплять до парламенту за результатами виборів в багатомандатному та одномандатних виборчих округах. 7 із них — представляють партію «Слуга народу», Ілля Кива — «Опозиційну платформу — За життя». Самовисуванці Олег Кулініч, Юрій Шаповалов (обидва члени депутатської групи «Партія «Відродження» у парламенті) та Фахраддін Мухтаров (член фракції «БПП «Солідарність» у Полтавській облраді) будуть або позафракційними, або увійдуть до складу депутатської фракції або групи.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка