Авторизация

Вісті з Полтави - Брехня та «чорнуха» проти конкурентів: фейковий кандидат в нардепи Олег Петровець вдався до найгірших методів агітації


Вісті з Полтави - Брехня та «чорнуха» проти конкурентів: фейковий кандидат в нардепи Олег Петровець вдався до найгірших методів агітації


Кандидат у народні депутати, який неправомірно використовує символіку партії «Слуга Народу», Олег Петровець продовжує проводити зустрічі з виборцями, вводячи їх в оману.


17 липня такі зустрічі, а також розповсюдження агітаційних матеріалів з неправдивою інформацією, продовжились в селах Полтавського району. Так, в селі Тахтаулово Полтавського району були помічені «волонтери», які розповсюджували агітаційні матеріали про кандидата.



— У Тахтаулово ми помітили юнаків та дівчат, які начебто на безоплатній основі, роздавали мешканцям селища флаєри на підтримку Олега Петровця, — розповів Максим Губар. — Пізніше вони нам підтвердили, що роблять це за гроші. Ми викликали поліцію, проте дуже довго на неї чекали. Після того, як поліцейські вчасно не приїхали, ми вирішили прослідкувати за автобусом, який по дорозі забирав таких самих «волонтерів» з великою кількістю агітаційних матеріалів. Після приїзду до Полтави автомобіль «Рута» зупинився біля автостанції на вулиці Зінківській. Я зафіксував на відео, як хлопці перекидають агітаційні матеріали з одного автомобіля в інший Але коли я почав знімати — вони почали розбігатися.




Фейковий кандидат Олег Петровець пише пояснення в поліцію

Максим Губар додав, що пізніше біля автовокзалу з’явився і сам кандидат у нардепи Олег Петровець, який поводив себе нахабно.



— Коли приїхали представники правоохоронних органів, я написав заяву щодо того, що в автомобілі «Рута» знаходиться велика кількість агітаційних матеріалів з недостовірною інформацією про кандидата в народні депутати.



Дізнавшись про таку «акцію», на місце проведення зустрічі прибув Іван Ксенжук, який є довіреною особою кандидата в народі депутати від партії «Слуга Народу» в 145 окрузі Андрія Бобляха.







Фейковий кандидат пише пояснення в поліцію


Олег Петровець

— Прибувши на місце, я знайшов на парковці біля ТРЦ «Київ» автомобіль, в якому лежали агітаційні матеріали, що містили недостовірну інформацію про партійну приналежність кандидата Петровця до «Слуги Народу», — розповів Іван Ксенжук. — За рішенням суду, відомості щодо його приналежності до партії Президента виключені з сайту ЦВК. Але ми бачимо, що Петровець із цим не згоден. Разом з тим, він говорить, що дійсний кандидат в нардепи — Андрій Боблях — таким не є. 



Олегу Петровцю вручили повістку, якою викликали до слідчого, в межах кримінального провадження, порушеного за фактом протиправних дій.



Відповідно до частини 10 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів», забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію — суб’єкта виборчого процесу або про кандидата в депутати, недостовірний або наклепницький характер яких встановлено в судовому порядку.




Фейковий кандидат Олег Петровець

Нагадаємо, суд першої інстанції задовольнив позов керівника партії «Слуга Народу» Дмитра Разумкова, який зобов’язав ЦВК України не вносити до виборчого бюлетеня інформацію про належність Олега Петровця до цієї партії. Апеляційну скаргу Олега Петровця суд залишив без задоволення. Рішення суду є остаточним та оскарженню не підлягає.



Відтак, Олег Петровець є безпартійним і балотується шляхом самовисування. Такі ж дані зазначені йна сайті ЦВК.



Єдиний офіційний кандидат у 145 виборчому окрузі від партії «Слуга Народу» — Андрій Боблях.


Антон ДОМКОВЕЦЬ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка