Авторизация

Вісті з Полтави - У Сем’янівському лісі представники «Січі» беззаконно зруйнували огородження майбутнього екопарку «Подоляка» і навили збитків на 310 тис. грн


Вісті з Полтави - У Сем’янівському лісі представники «Січі» беззаконно зруйнували огородження майбутнього екопарку «Подоляка» і навили збитків на 310 тис. грн

Представники організації «Січ» зруйнували огорожу вольєрного господарства «Подоляка»

Сьогодні в Сем’янівці на замовлення народного депутата Юрія Бублика представники «Січі» зруйнували огорожу вольєрного господарства «Подоляка». Зловмисники зрізали 600 м спеціальної португальської сітки для утримання тварин і спиляли 122 оброблених стовпів, на яких вона кріпилася.


Вчора кандидат в депутати Юрій Бублик зі своєї сторінки Facebook запросив жителів Сем’янівки і сусідніх сіл на толоку та знесення приватної огорожі агрофірми «Подоляка». Її знесли представники організації «Січ», які приїхали разом з нардепом.



— Бублик — єдиний хто вважає, що огорожа з фіртками перешкоджатиме збирати гриби і відпочивати в лісі місцевим і полтавцям. Однак, на сьогодні ані місцевих, ані жителів обласного центру — ми не побачили. Привезли юнаків і дівчат, яким показали, як порушувати закон і руйнувати приватну власність. Хоча за цей час можна було б навчити піклуватися за тваринами в притулках і саджати дерева, — наголосив виконавчий директор мисливського господарства агрофірми «Подоляка» Сергій Савєльєв.




Народний депутат Юрій Бублик


Ковалівський сільський голова Олександр Бублик, брат Юрія Бублика


У Сем’янівському лісі представники «Січі» незаконно зруйнували огородження майбутнього екопарку «Подоляка» і нанесли збитків на 310 тис. грн

Правопорушники зрубали 122 спеціально оброблених дерев’яних стовпів, порізали 600 метрів португальської захисної сітки для господарств і знесли ворота. Сергій Савєльєв зауважує, що цю сітку використовують для огородження звірів від трас та автобанів.



Поліція вже відкрила кримінальне провадження і встановлює особистості правопорушників — учасників незаконної акції народного депутата.




Неправомірні дії порушників

Виконавчий директор мисливського господарства агрофірми «Подоляка» зауважив, що закон на їхньому боці: 



— У нас є всі дозвільні документи на встановлення огорожі по території господарства, куди ми планували завезти оленів та муфлонів й інших звірів. На жаль, використовувати зіпсовані сітку та стовпи для побудови нового вольєру — вже не можна. 




Повалена правопорушниками фіртка господарства


Зловмисники зрізали 600 м спеціальної португальської сітки для утримання тварин і спиляли 122 оброблених стовпів




Перед цим вночі тут зрізали і викрали знак екопарку на вході. А вранці в селі Великий Тростянець на вказівному дорожньому знаку місцеві знайшли шкуру і голову благородного оленя віком три-чотири роки.



За підрахунками бухгалтерії агрофірми «Подоляка» збитки акції вандалізму склали 310 тис грн.


Прес-служба агрофірми «Подоляка»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка