Авторизация

Вісті з Полтави - Агрофірма «Подоляка» відновила роботу єдиного дитячого садка в Байраці Диканського району за понад 30 тис. грн


Вісті з Полтави - Агрофірма «Подоляка» відновила роботу єдиного дитячого садка в Байраці Диканського району за понад 30 тис. грн

Агрофірма замінила вікна в садочку та профінансувала половину нових вікон в школі

У 2002 році в селі запрацювало господарство Олександра Подоляки. Цього ж року агрофірма відремонтувала стару будівлю садочка і запустило його роботу. У 2009 році приєднало садок до сусідньої школи і повністю обладнало нове приміщення.


Садок «Подоляночка» в Байраці не працював з 2000 року. Дітей водили в заклади найближчих сіл. Агрофірма відновила стару будівлю садочку і профінансувала ставку його завідувача. Зарплатню вихователя і його помічника — взяла на себе сільрада. До садочка взяли одну групу учнів. Для них закупили новий посуд, іграшки, встановили сантехніку і підвели водопровід.



— До початку співпраці з агрофірмою, мені здавалося — що дошкілля в селі завершилося. Питання садку в селі не вирішувалося, адже не було коштів. Поверненню закладу зрадів і педколектив, і батьки й діти. Однак приміщення — стареньке, і не найкраще підходило для виховання дітей. Тому господарство ще раз обладнало для нас садочок, але вже в іншій будівлі, — розповіла завідувачка закладу Наталя Брунько.






Через нетиповість будівлі — у 2009 році райвідділ освіти дозволив з’єднати садок зі школою — там були вільні класи. Агрофірма «Подоляка» спрямувала на роботи 30 тис. грн. На першому поверсі школи перепланували кілька великих класних кімнат в приміщення для дошкільнят. Аби вони не заважали школярам — з одного з вікон зробили двері для власного виходу на двір. Тут ще раз провели сантехніку, оновили посуд з іграшками, перенесли гойдалки та пофарбували їх. Допомогли також із заміною вікон.



— Дітей тоді вже вистачало на дві групи. Робити ремонт господарству допомагали і батьки, і голова сільради, — додала завідувачка садочка. — Ми співпрацюємо з підприємством Олександра Подоляки вже 17 років. Весь цей час вони допомагають з харчуванням.




На першому поверсі школи перепланували кілька великих класних кімнат в приміщення для дошкільнят


Садочок має власний вихід на двір з будівлі школи


Вихованці дитячого садка на фоні старої будівлі закладу

Агрофірма постачає вихованцям молочні продукти цілий рік. А влітку при подорожчанні харчування на 10% відсотків — надає м’ясо, крупи, олію і цукор. На зекономлені кошти садок закуповує соки.



Керівництво закладу звертається до господарства за необхідністю проведення ремонтних робіт і розчищення снігу на території садочку та школи. Наталя Брунько зауважує, що представники фірми приєднуються до всіх святкувань дитячого колективу:



— Вихованцям завжди приносять подарунки — вони тішаться від такої уваги. В агрофірмі кажуть, що зобов’язані підтримувати людей і своїх працівників. Адже батьки спокійно працюватимуть, якщо їхні діти в надійних руках, завжди нагодовані, і їх розвитком займаються професіонали.




Завідувачка Байрацького ДНЗ «Подоляночка» Наталя Брунько

Байрак межує з селом Валок Полтавського району, де садок досі зачинений — дітей звідти приводять до «Подоляночки». Привозять також вихованців з Лозівки.



За 17 років агрофірма відновила шість дитсадків Диканського району.


Прес-служба агрофірми «Подоляка»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?