Авторизация

Вісті з Полтави - Верховний суд постановив, що кандидат в нардепи по 145 округу Олег Петровець не є членом партії «Слуга Народу»


Вісті з Полтави - Верховний суд постановив, що кандидат в нардепи по 145 округу Олег Петровець не є членом партії «Слуга Народу»

Олег Петровець | Фото: facebook.com/PetrovetsOleg

Касаційний адміністративний суд не задовольнив позов Олега Петровця щодо незаконності суду першої інстанції, який зобов’язав ЦВК не вносити до виборчого бюлетеня інформацію про належність кандидата до партії «Слуга народу»


4 липня відбулося засідання колегії суддів Касаційного адміністративного суду під головуванням судді Андрія Загороднюка. Судді розглянув апеляцію кандидата у народні депутати по 145 округу Олега Петровця щодо рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 30 червня 2019 року. Суд першої інстанції задовольнив позов керівника партії «Слуга народу» Дмитра Разумкова, який зобов’язав ЦВК України не вносити до виборчого бюлетеня інформацію про належність Олега Петровця до цієї партії. Відповідні коригування повинні бути офіційно внесені і до попередніх постанов ЦВК.






Олег Петровець в апеляції вказав на те, що ЦВК не має зобов’язань перевіряти інформацію у документах кандидата; що позивач в особі партії «Слуга народу» надав до суду списки членів партії, які не були підписані. Окрім цього позивач до суду першої інстанції вимагав не вносити правки у постанови ЦВК, а взагалі виключити Олега Петровця із списків кандидатів. Верховний суд вивчив аргументи сторін і вирішив апеляційну скаргу Олега Петровця залишити без задоволення.









Це рішення остаточне і оскарженню не підлягаю.



Таким чином, у виборчому бюлетені навпроти прізвища кандидата Олега Петровця не повинно бути інформації про його належність до партії «Слуга народу».



Нагадаємо, що кандидат по 145 виборчому округу від «Слуги народу» Андрій Боблях назвав самовисуванця та депутата Київської міськради Олега Петровця фейковим кандидатом.



Натомість Полтавою розповсюджується газета, де Олега Петровця пов’язують із Володимиром Зеленським та партією «Слуга народу». А сам кандидат активно проводить зустрічі з місцевими мешканця, копіюючи в своїй агітації символіку ЗеКоманди.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка