Авторизация

Вісті з Полтави - У мікрорайоні Огнівка стався черговий крах на каналізаційному колекторі


Вісті з Полтави - У мікрорайоні Огнівка стався черговий крах на каналізаційному колекторі

На вулиці Огнівській стався черговий провал на каналізаційному колекторі

Сьогодні вранці автівка марки ВАЗ 2106 провалився під землю внаслідок провалля, що раптово утворилося на колекторі. Це сталося на території автогаражного кооперативу «Огнівка». Фахівці водоканалу витягли машину з ями за допомогою спецтехніки.


Каналізаційний колектор на Огнівці прокладався ще у 70-их роках минулого століття. Він вже двічі відслужив свій термін експлуатації.



— Сьогодні о 7:20 до аварійно-диспетчерської служби водоканалу надійшов виклик про те, що у мікрорайоні Огнівка стався провал на колекторі. Туди і провалився легковик. Це сталося дуже швидко, адже провалля утворилося буквально за лічені хвилини. Наша аварійна бригада терміново виїхала на місце аварії. Була задіяна спецтехніка: автокрани та вантажівки. За кілька годин машину витягли, — повідомив головний інженер «Полтававодоканалу» Євген Забишний.




Євген Забишний, головний інженер «Полтававодоканалу»

За словами комунальників, про масштаби робіт на цьому місці говорити ще рано. Наразі ведуться розкопки.



— На місці аварії ми проклали тимчасовий обвідний колектор для відведення стоків. Встановлена тимчасова насосна станція. Провалля утворилося дуже швидко. Трапляється так, що провали стаються поступово, протягом кількох днів, і це дає змогу попередити небезпеку. А буває так, що вони стаються миттєво, за кілька хвилин. На жаль, сьогоднішня ситуація — саме з таких. У цьому полягає вся «підступність» старих каналізаційних колекторів, — пояснив головний інженер.



У подальшому на Огнівці буде проведений ремонт ділянки колектора.















«Полтававодоканал» неодноразово наголошував на проблемі із каналізаційними колекторами: понад 70% каналізаційних мереж у Полтаві — зношені. Через завершення терміну експлуатації, труби вражені сульфатно-газовою корозією: це і є головною причиною, внаслідок якої утворюються провалля.



— Комунальне підприємство постійно зверталося і звертається до органів місцевого самоврядування різних рівнів щодо надання фінансової допомоги для ремонту колекторів. За попередніми підрахунками, «Полтававодоканалу» потрібні орієнтовно 200 мільйонів гривень щороку, протягом близько 5-ти років, аби більш-менш налагодити роботу каналізації у Полтаві, — наголосів Євген Забишний.



На жаль, халатне ставлення до проблем з каналізацією в минулому сторіччі, зараз має серйозні наслідки.


Прес-служба «Полтававодоканалу»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?