Авторизация

Вісті з Полтави - Агрофірма «Подоляка» укомплектувала клас для першокласників Байрацької школи Диканського району на 120 тис. грн


Вісті з Полтави - Агрофірма «Подоляка» укомплектувала клас для першокласників Байрацької школи Диканського району на 120 тис. грн

Відремонтований клас Байрацької ЗОШ

Минулого року завдяки фінансовій допомозі підприємця Олександра Подоляки відремонтували класну кімнату і закупили технічне обладнання, парти та дошку для школи в Байраку. Цього року гендиректор ПАФ «Подоляка» забезпечив оздоровлення дітей, що тут навчаються.


Ремонт та обладнання класної кімнати необхідні були для запуску першого класу в єдиній школі села Байрак. За правилами Нової української школи, з минулого року в закладах освіти є вимоги до класів початкової освіти.



До них входить технічне обладнання — планшети кожній дитині, класний ноутбук, принтер, проектор та екран для нього, парти і килимки. А також допоміжні друковані матеріали на стінах класу, і методичні — для вчителів.






— Державних коштів на все не вистачає. Школі важко прожити без підтримки людей, яким небайдужа доля закладу. Агрофірма надала нам 120 тисяч гривень на обладнання класу для 11 першачків, — розповіла директорка Байрацької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Любов Чуб. — Це єдиний повністю підготовлений перший клас в Диканському районі.



Агрофірма також виділила кошти на ремонт школи, спортзал та укомплектування інших класів. Робітники компанії зробили у школі всі роботи і частково замінили вікна.



Заклад знаходиться за 30 км від райцентру. Тому фірма заправляє шкільний автобус, коли учні їздять на змагання та конкурси.



Цього року на оздоровлення дітей у двотижневому пришкільному таборі держбюджет спрямував 50% коштів, ще 50% — надала ПАФ «Подоляка». Вона вивозить сміття, косить траву на території школи, взимку чистить сніг.




Дошка та друковані матеріали для першачків


Обладнання математичного класу


Планшети для учнів першого класу Нової української школи в Байраці


Спортзал Байрацької школи

Агрофірма допомагає школі Байрацькій ЗОШ понад 10 років. Перед цим заклад мав власний заробіток — за допомогою фірми та колгоспів обробляли землі і продавали продукцію. Позиція гендиректора агрофірми: школа має вчити дітей, а агрофірма допоможе всім необхідним.



— Олександр Подоляка каже, що доки є школа — доти є село. Не буде школи — люди тікатимуть, — додала Любов Василівна. — Ми в будь-який момент можемо звернутися до підприємства. І нам жодного разу не відмовили, питали лише строки надання допомоги та суму. Нам пощастило, що в нашому селі працює такий господар.




Директорка Байраківської ЗОШ Любов Чуб

Наразі в школі навчається 62 учні, педколектив налічує 12 працівників. Після випуску, діти переводяться в старші класи інших шкіл, отримують професійну та вищу освіту. Багато з них отримують відзнаки за навчання, медалі і червоні дипломи. Директорка зауважує, що це — головний показник якісної освіти Байрацької школи.


Прес-служба ПАФ «Подоляка»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка