Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві замовили капремонт 260 метрів вулиці Пушкарівської — за рік вартість робіт збільшилася удвічі


Вісті з Полтави - У Полтаві замовили капремонт 260 метрів вулиці Пушкарівської — за рік вартість робіт збільшилася удвічі


До кінця року у Полтаві за 7 млн грн мають капітально відремонтувати 260 метрів вулиці Пушкарівської, де майже рік тому вже починали капремонт


24 червня управління ЖКГ Полтавського міськвиконкому підписало договір на капітальний ремонт вулиці Пушкарівської. Замовлення передбачає роботи на ділянці від вул. Олеся Гончара до вул. Пушкарівська, 14 довжиною 260 метрів. Про це «Полтавщині» стало відомо з порталу ProZorro.



Нагадаємо, що ця ділянка потрапила у плани на капремонт ще минулого року. Відповідний тендер оголосили наприкінці вересня, а провели — у жовтні. Попри близькість зими та поганих погодних умов, міська влада запевнила, що об’єкт здадуть до кінця 2018 року.



Підрядник зміг освоїти менше 6% від загальної суми замовлення (226,4 тис. грн з 3,9 млн). Після цього договір «закрили». ТОВ «Будівельник 2016» частково відремонтувало тротуари, демонтував частину бортів та елементи зливової каналізації. Після робіт будівельне сміття залишилося на газоні, де лежить і досі. А поблизу повороту на вул. Олеся Гончара комунальники навіть встигли перерити новий тротуар, який встигли покласти восени.












Коригування проекту замовили ФОП Йовенко Анастасії Сергіївні — сестрі іншого проектанта Романа Мягкохліба. З незрозумілих причин, з нею уклали два договори із різницею у 1,5 місяці. Втім, заплатили лише за одним. Перероблення проекту обійшлося у 60 тис. грн. За даними порталу публічних фінансів, заплатили ФОПу за 3 місяці — 19 червня.



Коригування розробок призвело до суттєвого збільшення витрат на капремонт. У травні УЖКГ оголосило тендер на капремонт тієї ж ділянки вулиці Пушкарівської з очікуваною вартістю у 8,2 млн грн.



На конкурс подалися той самий ТОВ «Будівельник 2016», а також вже відомий у Полтаві ТОВ «Асфер Груп». ПП «Полтавабудцентр», який минулого року також хотів взятися за цей капремонт, але був відхилений із найнижчою пропозицією, не став брати участь у тендері.



Конкуренти не торгувалися, тому договір уклали із «Будівельником 2016», який одразу запросив на 70 тис. грн менше. Таким чином, вартість капремонту цього року сягатиме 7 млн грн. Це в 1,8 раза більше від торішнього замовлення.



Контракт передбачає ремонт проїжджої частини і тротуарів, облаштування зливової каналізації та майданчиків під сміттєві контейнери, а також часткове мощення поліуретаноіої плитки. За умовами договору, підрядник має виконати роботи до 11 грудня цього року і надати гарантію на 5 років.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка