Авторизация

Вісті з Полтави - Представники ПАФ «Подоляка», голови сільрад та місцеві мешканці зустрілися, щоб обговорити створення вольєрного господарства на території Новоселівки


Вісті з Полтави - Представники ПАФ «Подоляка», голови сільрад та місцеві мешканці зустрілися, щоб обговорити створення вольєрного господарства на території Новоселівки

Гендиректор Олександр Подоляка та представники агрофірми

Сьогодні місцеві мешканці, представники сільської ради і приватної агрофірми «Подоляка» обговорили конфлікт довкола спорудження огорожі навколо вольєрного господарства. Агрофірма вирішила тимчасово зупинити будівництво, поки мешканці та влада переконуватимуться в наявності всіх дозволів.


Голови Новоселівської, Сем’янівської і Надержинщинської сільрад, місцеві мешканці та представники агрофірми зібралися для обговорення створення вольєрного господарства на території, орендованій ПАФ «Подоляка». Сільрада та громадськість порадяться про необхідність такого об’єкту в селі і перевірять документи господарства на користування територією та розведення мисливських тварин.



Представники фірми пояснили людям, що місцеві мешканці матимуть вільний доступ до спільного лісу — спеціальні хвіртки завжди будуть відчинені. Своєю позицією поділився і гендиректор фірми Олександр Подоляка:



— Ми не перегороджуємо чужі території, або дороги чи мости. Знаємо нашу межу лісових ділянок для розміщення вольєру. І всі шляхи для в’їзду до лісового масиву — на місці. Тут будуть ворота, хвіртки та таблички для мешканців.




Завезені олені та муфлони на території вольєру


Ставок для тварин

На час вивчення ситуації агрофірма зупинила будівництво дерев’яної огорожі по території господарства. Це триватиме до протягом перевірки та підтвердження всіх дозволів,



Цю зустріч представники ПАФ «Подоляка» вважають точкою відліку до вирішення всіх питань між господарством та громадою.




Місцеві мешканці

— Вважаємо зустріч позитивною — ми почули один одного, розповіли наші плани громадськості і вони їх зрозуміли. Нам варто було попередити місцевих мешканців заздалегідь, аби зараз не виникало питань. Адже ми все робимо законно і для людей — це і в їхніх інтересах мати по сусідству таке господарство з заповідником, — говорить заступник гендиректора ПАФ «Подоляка», біолог-мисливствознавець Петро Нос.



Він додав, що їхні спеціалісти дізналися список необхідних документів та перейняли досвід у колег з Волинського господарства, яке має 2 тис. га. Надихалися також господарствами колег з Київщини.



Також агрофірма планує проводити тут дитячі екскурсії.


Прес-служба ПАФ «Подоляка»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка