Авторизация

Вісті з Полтави - Юрій Бублик: «Ліс Руднянського лісництва, що поблизу Лісних Полян завернули громаді»


Вісті з Полтави - Юрій Бублик: «Ліс Руднянського лісництва, що поблизу Лісних Полян завернули громаді»


Вже понад місяць полтавська громада намагається добитися справедливості у питанні огородження лісу від Сем’янівки (Кротенки) до Лісних Полян, яке проводить ПАФ «Подоляка». Такий дозвіл йому надала обласна влада. Та завдяки клопотанню народного депутата Юрія Бублика цю проблему вдалося вирішити.


Люди обурені тим, що в них «під носом» відбувається переведення лісових масивів у мисливські угіддя, які надаються у довгострокову оренду ПАФ «Подоляка», чим відбувається обмеження доступу громадян на ці території через огородження орендарем даних площ парканом.



До того ж, рішенням обласної ради у 2018 році ПАФ «Подоляка» отримала на 49 років право оренди лісових масивів площею 1130 гектарів, що розташовані у передмісті Полтави та межують із Надержинщинською, Новоселівською і Сем’янівською сільськими радами Полтавського району.



Прикро, що така «щедрість» з боку обласної влади у роздаванні земель державного лісового фонду у довгострокову оренду приватній структурі, особливо після нещодавно виявлених серед її керівництва масштабних корупційних схем, до сьогодні не має належного реагування з боку контролюючих органів.









Тому громада звернулася до народного депутата Юрія Бублика, який допоміг розв’язати це питання.



— Місяць тому до мене звернулися люди, які обурені тим, що ліс, в районі Лісних Полян, огороджують парканом. Я відразу ж зателефонував колишньому в. о. голови ОДА Роману Товстому. Він завірив мене, що такого не може бути. Та як показала практика — може! Якби це відбувалося десь км за 100 від обласного центру, де люди не так часто ходять відпочивати до лісу, то, можливо, і можна було б створити подібну мисливську зону. Але ні в якому разі — у передмісті, — говорить нардеп.



У межах своїх повноважень Юрій Бублик підготував депутатський запит, який подав до Апарату ВР та про який вчора зазначив на брифінгу.






— Реакція відповідного відомства цього разу не забарилася. Сьогодні мені зателефонував начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів Юрій Тараненко. В розмові він зазначив, що вчора відкликав погодження на будівництво вольєру на вищезазначеній території. На цей час дане питання — вирішене, — зазначає народний обранець. 



А ще Юрій Бублик говорить, що ця перемога стала можливою лише завдяки небайдужим людям. 



— Тож тепер полтавська громада може вільно відпочивати у лісі. Головне після себе не забудьте прибрати сміття, — закликає нардеп.


Прес-служба народного депутата України Юрія Бублика

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?