Авторизация

Вісті з Полтави - На молочно-товарній фермі «Агрофірми «Добробут» у Бреусівці Козельщинського району за 10 років збільшили надої у понад п’ять разів


Вісті з Полтави - На молочно-товарній фермі «Агрофірми «Добробут» у Бреусівці Козельщинського району за 10 років збільшили надої у понад п’ять разів

Дійні корови на фермі в Бреусівці

З 2009 року по 2019 рік надої ферми у Бреусівці зросли у понад п’ять разів. План надоїв молока на 2019 рік складає 5660 тонн.


На МТФ «Бреусівка» знаходиться близько 400 голів великої рогатої худоби, 100 нетелів і 15 теличок, які народилися кілька днів тому.



Ферму у Бреусівці почали відбудовувати у 2009 році. Тоді в «Агрофірму «Добробут» увійшли виробничі підрозділи Кобеляцького, Козельщинського та Новосанжарського районів. Підприємство на той час мало 39 тис. гектарів землі та розпочало розвиток тваринництва.



Начальник служби тваринництва ТОВ «Агрофірма «Добробут» Володимир Вовк згадує, що на той час на фермі у Бреусівці знаходилося 110 корів. Надій молока складав лише два літри з корови на добу.




Начальник служби тваринництва «Агрофірми «Добробут» Володимир Вовк

За останні 10 років «Агрофірма «Добробут» закупила іноземні змішувачі кормів «Trioliet», кормозбиральну техніку Claas, косарки, силосний комбайн Jaguar 870. Це дало можливість своєчасно та якісно заготовляти корми.



— У 2009 році план надою по «Агрофірмі «Добробут» складав 800 тонн на рік. У 2019 році він складає 5660 тонн, — говорить Володимир Вовк. — Тобто за ці роки ми у кілька разів збільшили виробництво молока. При тому, що кількість поголів’я лишається незмінною.



Підвищення надоїв молока сталося завдяки проведенню племінної роботи спеціалістів ферми та впровадженню європейських технологій годівлі та відтворення поголів’я.




Апарат для доїння

На сьогодні ферма отримує 8,5 тонн молока на день — 20,3 кг на корову. Зараз цей показник зменшили, оскільки протягом наступних місяців має отелитися близько 150 корів. Згодом надої знову становитимуть 22-23 кг молока на фуражну корову.



Перші шість років молоко реалізовували на Кременчуцький молокозавод компанії Danon. Нинішні партнери — Богодухівський молокозавод Харківської області.




Апарат для тестування зразків молока

Для визначення якості молока на території ферми облаштована лабораторія. У ній з допомогою спеціальних сучасних приладів та тестів визначають вміст жирів, білків та відсутність води.



За допомогою німецького тесту Delvotest фахівці визначають, що в молоці немає антибіотику. Це свідчить про його якість та є вимогою Європейського Союзу.







Працівники ферми в Бреусівці

На фермі сьогодні працює 36 працівників. Це важливо, оскільки мова йде не лише про агробізнес, але й про робочі місця. «Агрофірма «Добробут» агропромхолдингу «Астарта-Київ» веде соціально-відповідальний бізнес, займається вирішенням соціальних питань. Як приклад — допомога у відбудові дитячого садочку.



За десять років роботи на МТФ «Бреусівка» залишився той же «кістяк» працівників, що починали у 2009 році. Оператор машинного доїння Ольга Рижикова стала керуючою фермою, ветлікар Світлана Литвин — начальником зміни. І взагалі підібрався відповідальний та професійний колектив, який любить свою роботу та вміє досягати поставлених цілей.


ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка