Авторизация

Вісті з Полтави - У Великих Кринках Глобинського району компанія «Полтавазернопродукт» з агрохолдингу «Астарта-Київ» розпочала комп’ютерні курси для дорослих


Вісті з Полтави - У Великих Кринках Глобинського району компанія «Полтавазернопродукт» з агрохолдингу «Астарта-Київ» розпочала комп’ютерні курси для дорослих


Агрокомпанія «Полтавазернопродукт» організувала у Глобинському районі безкоштовну школу комп’ютерної грамотності для дорослих. Підприємство закупило ноутбуки, на яких жителі села Великі Кринки вивчають сучасні технології.


Проходять заняття у місцевій загальноосвітній школі під керівництвом вчителя інформатики.



Ініціатор — компанія «Полтавазернопродукт», що входить до агрохолдингу «Астарта-Київ». Вони закупили для школи ноутбуки, які використовують як на курсах комп’ютерної грамотності, так і під час шкільних уроків. Раніше тут уже запустили IT-навчання для 6-8 класів зі Scretch-програмування.



Найпершими на курси для підвищення компетенції записалися вчителі цієї школи. Одночасно у класі може навчатися 12-13 людей. Також на вибрані теми лекцій як вільні слухачі зі своєю технікою приходять всі бажаючі. Тривалість уроку — година, загалом у класі — до 14 «учнів».




Дмитро Баталов, вчитель інформатики Великокринківської школи

Вчитель інформатики Дмитро Баталов, який веде курс «ІТ-освіта в сільській місцевості», розповів, що заняття розраховані на людей будь-якого віку:



— Курси відвідують всі, хто може. Найстаршим — 59 років. Середній вік — за 40 років. На теми з хмарних технологій та антивірусів приходять і молоді люди.



Весь курс складається з 19 лекційних та практичних занять. Учасники проходять сім модулів з усіх можливих тем — спілкування людей, хмарних технологій, інформаційної та фінансової безпеки.




Вчитель інформатики пояснює нову тему


Студенти курсів комп'ютерної грамотності для дорослих
















— Куратор курсів BrainBasket порекомендував нам курс лекцій про інформаційну безпеку від творців українського антивіруса Zillya!. З нього ми беремо лекції і розповідаємо людям, — говорить Дмитро.



Це не останній набір на такі курси. Вже планують запустити наступний, де буде більше учасників. Дмитро Баталов говорить, що розраховують на учасників віком до 50 років і трішки старше:



— Тобто ті, яким по роботі це ще потрібно, але вони не отримали подібних знань раніше в школах чи університетах. У навчанні та спілкуванні це теж знадобиться.




Катерина Лисак, завуч Великокринківської школи — теж проходить навчання

Завуч Великокринківської ЗОШ Катерина Лисак — одна з учасників курсів комп’ютерної грамотності. Жінка впевнена, що одна з вимог сьогодення — знання комп’ютера кожним:



— Сучасні діти дуже швидко засвоюють новітні комп’ютерні технології — набагато швидше, ніж учитель. Тому кожна сучасна людина, а особливо вчитель, повинна іти в ногу з часом. Я також вчитель біології, маю мультимедійний проектор та дошку в кабінеті біології. Тому ці знання необхідні при підготовці до уроків.




Вчителі Великокринківської школи, які проходять навчання

Довідка: ТОВ «Полтавазернопродукт» — один з провідних виробничих підрозділів агрохолдингу «Астарта-Київ». Розташовується в місті Глобине. Спеціалізується на вирощуванні зернових, олійних культур, цукрового буряка та виробництві молока.


ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?