Авторизация

Вісті з Полтави - Менеджер полтавського осередку Української Академії Лідерства розповів про програму навчання, набір студентів та стратегічного партнера «Астарту-Київ»


Вісті з Полтави - Менеджер полтавського осередку Української Академії Лідерства розповів про програму навчання, набір студентів та стратегічного партнера «Астарту-Київ»

Олексій Олексюк

Три навчальних роки в нашому регіоні працює осередок Української Академії Лідерства. Його менеджер Олексій Олексюк розповів про базові цінності, які засвоюють студенти, відбір цієї молоді та допомогу у фінансуванні проекту.


Українська Академія Лідерства (УАЛ) — 10-місячна програма розвитку для юнаків та дівчат 16-18 років. Вона поєднує фізичну, емоційну та інтелектуальну складову на основі цінностей. Осередки проекту працюють у шести містах, серед яких і Полтава.



Від знайденого мобільного — до полтавського осередку



У нашому місті УАЛ очолює Олексій Олексюк, для якого Академія лідерства розпочалася три роки тому:



— Я знайшов загублений iPhone, тому вирішив повернути знахідку власнику. Ним виявився Роман Тичківський — один із засновників Української Академії Лідерства.



При зустрічі Олексій дізнався про УАЛ і про те, що дружина Романа, Юлія Тичківська, збирає команду менторів для студентів:



— Вирішив податися, бо мав відповідний досвід. Пройшов співбесіду і став ментором з фізичного розвитку і експедиції у Києві. Півроку працював там, а потім очолив полтавський осередок УАЛу.




Ментори полтавського осередку УАЛ

До цього Олексій закінчив магістратуру, співпрацював з туристичними організаціями, проводив табори по Україні. Був учасником подій на Майдані, два роки провів на війні.



Як потрапити до Української Академії Лідерства і чому там навчають?



Олексій Олексюк пояснює, що УАЛ розрахований на випускників шкіл або одинадцятикласників:



— Це діти 16-18 років з 17 областей України. Спершу на нашому сайті вони заповнюють анкету. Далі ті, кого відбираємо, пишуть мотиваційний лист та знімають відео. Потім майбутні студенти показують комунікабельність, навички роботи в групах, проходять логічні та фізичні тести. Останній крок — національний відбір, де переможці потрапляють у фінальний список і їх вибірково розподіляють по шести осередках.



Конкурс — 17 осіб на місце. Загалом в осередках навчається дві сотні студентів.



Система навчання в Українській Академії Лідерства базується на цінностях: Бути вільним, справжнім, творчим, другом, мудрим, творчим, бути бо ми — Україна! Вони підкріплюються чотирма блоками. Олексій розповідає, що проходячи кожен блок, студенти читають відповідну книгу і обговорюють певні аспекти життя:



1. «Володар мух» Вільяма Голдінг: академія — це острів, а студенти прибули зі своїх островів. Говорять тут і про хороше та погане лідерство.



2. «Ворота вогню» Стівена Пресфілда: прийняття викликів, приклади воїна — в підприємстві, у медицині, у світі.



3. «Алісу в країні див» Льюїса Керрола: багатовимірність світу, комунікація, вміння знаходити підхід до інших людей та доносити свою думку.



— Наші студенти їдуть до Європейського Союзу, де досліджують різні інституції, — пояснює Олексій Олексюк. — Ми їх вчимо правильно комунікувати з різними світами: перукарями, токарями, політиками, священнослужителями.



4. «Алхімік» Пауло Коельйо: у кожного своя особистісна легенда. Кожен унікальний тому, що просто такий.



Як побудований розклад дня для студентів?



Також в УАЛі діє трьохблокова система, в якій розписаний день: фізичне, емоційне та інтелектуальне навантаження. Менеджер полтавського осередку пояснює важливість першого з них:



— Зранку студенти прокидаються, роблять «руханку» і бігають, займаються йогою, баскетболом, футболом, волейболом, тобто різними видами спорту — як командними, та і індивідуальними. Ми ставимо перед ними задачу наприкінці навчання пробігти напівмарафон. Звісно, не всі можуть, але стараються.



Інтелектуальний блок — основа, що займає до 40% часу, і розширює світогляд. Менеджер зазначає, що в академії є національні лектори, які навчають в кожному з осередків:



— Наприклад, Павло Шеремета розповідає про економіку, Валерій Пекар — про спіральну динаміку, Ярослав Юрчишин — про інституції, Михайло Колісник — про фінанси, Ярослав Грицак — про історію України. Також досвідом діляться місцеві підприємці.






В емоційному блоці студенти аналізують та підсумовують день: що зробили, де перемогли себе, як удосконалились. Така рефлексія проходить у різних форматах.



— Також у цьому блоці вони співають пісні, займаються танцями, переглядають фільми. Допомагаємо їм розвивати акторську майстерність, — розповідає Олексій Олексюк.



Важлива частина навчання в УАЛі — волонтерство. В академії це розуміють як особистий внесок у суспільство. Студенти волонтерять щотижня. В академії їх навчають, що потрібно приділяти цьому хоча б 1% часу протягом подальшого життя.



Куди подорожують та які проекти створюють вихованці УАЛ?



За 10 місяців студенти підкорюють найвищі вершини України, відвідують країни ЄС та Ізраїль, зустрічаються з видатними українцями, найкращими фахівцями своєї справи та світовими лідерами. У студентів є ментори — наставники, рольові моделі. Їхня основна функція — підтримувати та супроводжувати. Задача ж академії — створити в студентах поліпшену версію самих себе.




Олексій Олексюк у ролі Святого Миколая




Серед заходів, які УАЛ проводив у Полтаві: фестиваль здорового способу життя «Здоров», «Миколай у місті», BLS для викладачів (курс базової реанімації), майстер-класи з писанкарства, вертепи, серія зустрічей з підприємцями «Засновник», всеукраїнський форум «Мудра молодь — мудрі дії». У рамках останнього також провели змагання з семи видів спорту — баскетбол, волейбол, футбол, армреслінг, пінг-понг, біг на 100 метрів та біг-естафету.



Хто підтримує полтавський осередок Української академії лідерства?



Навчання для студентів — безкоштовне. Олексій Олексюк пояснює, що в них є стратегічний партнер, який підтримав і був ініціатором відкриття осередку саме у Полтаві:



— Це агрохолдинг «Астарта-Київ». Вони допомагають фінансово від початку існування УАЛу. Ці люди свідомі, розуміють, навіщо це, і тому підтримують.



Із місцевих компаній осередку допомогла мережа магазинів «Аврора». На національному рівні — «Data Group». Також УАЛ співпрацює з Міністерством молоді і спорту. А нещодавно партнером стала компанія дерев’яних іграшок Ugears.



Менеджер осередку розповідає, навіщо нашому місту необхідні такі проекти:



— Полтава інертна, вона — «кісєль». Це місто потребує «молодої крові». Їй потрібен приклад, як формувати суспільство навколо себе. Полтава має підтримувати подібні ініціативи, бо такі ціннісні люди саме тут створюють нові проекти.


ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?