Авторизация

Вісті з Полтави - У полтавській облілкарні триває капітальний ремонт кількох відділень


Вісті з Полтави - У полтавській облілкарні триває капітальний ремонт кількох відділень

Під час виїзної наради у обласній лікарні

Реконструкція приймального та рентгенологічного відділень Полтавської обллікарні розпочалася 3 тижні тому. У липні планують відремонтувати перший блок. Повністю роботи закінчать до кінця року. Крім того, зараз відновлюють 5 поверх лікарні, там знаходяться хірургія та торакальне відділення. 


Капітальний ремонт приймально-діагностичного та рентгенологічного відділень у Полтавській обласній лікарні не робили з моменту її відкриття, з 1978 року. Ситуація змінилася: реконструкція цієї частини медичного закладу у самому розпалі. 



— На першому поверсі буде сучасне відділення, де прийматимуть пацієнтів. Ремонтні роботи ведуться і у підвальному приміщенні. Там ми розмістимо техніку для підсилювання роботи медичних приладів, — говорить Володимир Швайковський, директор ТОВ «Марк Строй».




Віктор Лисак, Тимофій Голбан та Володимир Швайковський

Сюди також закупили обладнання. Цьому посприяв Світовий банк. Техніка допоможе надавати оперативну допомогу пацієнтам з інсультами та політравмами. Це сучасні апарати з розширеними діагностичними можливостями. 



— Необхідно щоб у корпусі був магнітно-резонансний томограф та сучасний комп’ютерний томограф. В умовах теперішнього часу ми просто не можемо жити без цього обладнання. Нова медична техніка допоможе на доказовій базі діагностувати хвороби на ранніх стадіях або у критичних станах, — пояснює Віктор Лисак, директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА.



Він наголошує, що це головний обов’язок — підготувати приміщення. Закуплене обладнання необхідно одразу встановити і охолодити за технологією, бо інакше воно зіпсується.




Проведення робіт на 1 поверсі обллікарні

Зараз на 1 поверсі обллікарні завершують демонтаж, скоро підрядник перейде до внутрішніх робіт — заливки підлоги та штукатурки стін.




Проведення робіт на 5 поверсі закладу

На 5 поверсі обллікарні ремонтують торакальне відділення та хірургію. Як і у випадку з 1 поверхом, капітального ремонту тут не було з дня введення корпусу в експлуатацію. Загальнобудівельні роботи виконали на 70%. Зараз фарбують стіни, далі — заливатимуть підлогу та встановлюватимуть обладнання. 



За словами підрядника, будівельники працюють згідно графіку. 



— Ми вкладаємося у терміни. Працюємо у швидкому режимі, щоб встановити КТ та МРТ, — зазначає він.




Тимофій Голбан

Директор Департаменту будівництва ПОДА Тимофій Голбан розповідає, що відновлення обласної лікарні — системний процес: 



— Минулого року ми повністю відремонтували 3 відділення, гарний темп взяли і у 2019. Приведення обласної лікарні до ладу — це питання стратегічного розвитку Полтавщини. 



У подальших планах — будівництво нового корпусу невідкладних станів. В.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий переконаний, що покращення умов напряму впливатиме і на якість та оперативність надання медичних послуг. 


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?