Авторизация

Вісті з Полтави - Підйом о 3 ранку і робота без вихідних — як працює тролейбусне депо в Полтаві(фото)

17 фото

У Полтаві провели екскурсію тролейбусним депо та розповіли про свою цікаву, але важку роботу


31 травня у Полтаві пройшов другий день інфраструктурного фестивалю «Майстерня міста». В рамках презентація плану сталої мобільності Полтави організатори провели екскурсію тролейбусним депо КП «Полтаваелектроавтотранс».



Для учасників екскурсії розіграли процес оплати проїзду за допомогою електронного квитка. Пасажири отримали квиток із QR-кодом, який перевірив «контролер» через свій смартфон.



В тролейбусному депо екскурсію провів заступник керівника комунального підприємства Петро Карпенко. Він водив людей територією депо та розповідав про історію створення підприємства і його становище сьогодні.



До вашої уваги фоторепортаж із тролейбусної екскурсії.



Вісті з Полтави - Підйом о 3 ранку і робота без вихідних — як працює тролейбусне депо в Полтаві(фото)


1

Тролейбус ЮМЗ Т2 взяв людей на свій «борт» біля театру ім. Гоголя і повіз в бік депо.


Фото Миколи Лисогора





2

Для учасників екскурсії розіграли процес оплати проїзду за електронним квитком.


Фото Миколи Лисогора





3

Тролейбус із пасажирами наближується до депо


Фото Миколи Лисогора





4

Територія депо КП «Полтаваелектроавтотранс» на вул. Степана Халтуріна, 10 з висоти пташиного польоту. Кадр з відео Олександра Балкового.





5

Петро Карпенко розповідає про створення комунального підприємства «Полтаваавтоелектротранс».


Фото Миколи Лисогора





6

Полтавське депо вступило в експлуатацію у вересні 1962 року. З того часу кожен день тролейбуси виходять на маршрути міста. Воно було розраховане на 50 тролейбусів. У 80 році зробили реконструкцію. На піку своєї потужності на лінію виходило понад 100 тролейбусів в день, а працювало на підприємстві 1200 чоловік. Був проект будівництва ще одного депо на 60 машин, в районі автовокзалу на вул. Великотирнівській. Однак Радянський Союз розпався і стало не до будівництва.


Фото Миколи Лисогора





7

Сьогодні підприємство випускає на 12 маршрутів 53 тролейбуси. У день тролейбуси перевозять 100 тисяч пасажирів. З них 30 тисяч платників і 70 тисяч пільговиків.


Фото Миколи Лисогора





8

На підприємстві працює 545 чоловік. Не вистачає водіїв тролейбусів. Також проблема із кондукторами, на підприємстві їх 145, а потрібно на 30 більше.


Фото Миколи Лисогора





9

Списані тролейбуси та ті, які близькі до списання. Тролейбус ЮМЗ з бортовим номером 50 1994 року випуску. У 2008 році його модернізували з гармошки Т1 у Т1Р.. Тролейбус ЮМЗ Т2 № 67 відпрацював вже 22 роки.


Фото Миколи Лисогора





10

Ремонтні бокси. Над оглядовою ямою стоїть ЮМЗ Т1Р 1993 року випуску. У 2006 році його модернізували з «гармошки» ЮМЗ Т1.


Фото Миколи Лисогора





11

А це ЮМЗ Т2 2008 року випуску.


Фото Миколи Лисогора





12

Тролейбуси «Богдан» — низькопідлогові та економічні. У них не тягові двигуни, як в ЮМЗ. Їх обладнано трьохфазними двигунами перемінного струму, які забезпечують 30% економії електроенергії.


Фото Миколи Лисогора





13

Фото Миколи Лисогора





14

В ремонтних боксах із радянських часів залишилася інформаційна дошка по техніці безпеки.


Фото Миколи Лисогора





15

Крім тролейбусів підприємство має автобуси. На фото три моделі Богдан А09202 та шкільний ПАЗ 4234.


Фото Миколи Лисогора





16

Диспетчерська комунального підприємства. Ця жінка працює тут уже 40 років. Вона приймає дзвінки від мешканців міста і слідкує за рухом тролейбусів.


Фото Миколи Лисогора





17

Робота водія тролейбуса не легка. Вставати на першу зміну треба рано — о 3 години ночі. Працівників забирають в депо, а о 5:10 на маршрут виїжджає перший тролейбус. Петро Карпенко з натхненням говорить, що водіями тролейбусів працюють ті, хто любить зустрічати схід сонця за кермом машини. Працівники працюють у дві зміни. Перша закінчується о 14-15 годині й на їх місце стає друга зміна. Робочий день закінчується о 23 годині. Останнім в депо заїжджає кільцевий «Богдан».


Фото Миколи Лисогора


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?