Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві проходить фестиваль кіно для дітей та підлітків


Вісті з Полтави - У Полтаві проходить фестиваль кіно для дітей та підлітків


VI Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест одночасно відбудеться у 24 містах України


У кінотеатрі Wizoria «Колос» до 9 червня триватиме дитячий кінофестиваль, який познайомить українських дітей з найновішими європейськими стрічками і світовою кінокласикою.



Вхід на фестиваль безкоштовний, варто лише попередньо зареєструватися на показ на сайті фестивалю. Наразі є вільні квитки на 7 та 8 червня.



В Полтаві фестиваль проходить вже третій рік. Зареєструватись можуть більше 2000 везунчиків.






Фестиваль дає можливість кожному глядачу побути членом журі. Переможець конкурсної програми фестивалю визначається глядацьким голосуванням — на вході до кінозалу гості отримують бюлетень, у якому ставлять оцінку фільму.



Спеціальною подією цього року стане показ класичної комедії Цирк, який відбудеться 7 червня. Показ присвячено 130-річчю від дня народження видатного режисера Чарлі Чапліна.



В рамках Чілдрен Кінофесту вже втретє відбудеться показ фільмів, створених дітьми спеціально для фестивального конкурсу, який цього року зібрав понад 160 заявок з усієї України. Приз глядацьких симпатій — автори найкращого фільму у цій категорії отримають 10 000 гривень. А почесне журі назве найкращий український дитячий фільм, який отримає нагороду у розмірі 20 000 гривень.






У програмі є український анімаційний хіт «Викрадена принцеса», який розповідає історію кохання доньки київського князя, викраденої злим чаклуном, та мандрівного музиканта, який намагається її врятувати.



Закриє фестиваль володар Гран-прі попереднього року — фентезі-фільм «Сторожова застава» Юрія Ковальова про подорожі сучасного школяра у часи Київської Русі. У 2018 стрічка стала першим українським переможцем Чілдрен Кінофесту.


Андрій ПЕТРОВ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка