Авторизация

Вісті з Полтави - 10 цікавих ідей школярам Полтавщини для позитивного завершення навчального року


Вісті з Полтави - 10 цікавих ідей школярам Полтавщини для позитивного завершення навчального року


Навчальний рік скоро завершиться, тому настав час підсумувати досягнення і відрефлексувати все, що за цей період сталося.


1. Складіть список того, що вивчили від А до Я



Попросіть учнів написати і намалювати на кожну літеру алфавіту те, що вони вивчили впродовж року. Це завдання не тільки для молодших школярів — його можуть робити учні будь-якого класу: самостійно чи в групах.



2. Напишіть лист з подяками



Діти повинні володіти навичкою писати і надсилати листи. Попросіть їх написати лист тому, хто зробив їхній навчальний рік особливим. Нехай покладуть лист в конверт, підпишуть і передадуть адресату в руки чи поштою. Ви також можете написати лист подяки своєму класу.



3. Найкращий момент



Попросіть учнів пригадати їхні найкращі моменти за рік (це може бути особливий урок чи позакласний захід) і виразити їх в одному зображенні. Молодші школярі можуть намалювати спогад. Старші, ймовірно, матимуть фото у смартфоні. Нехай діти зроблять дошку з зображеннями і кількома словами про те, чому момент на фото/малюнку був для них особливим.



4. Влаштуйте зібрання



Учні отримають шанс попрактикувати виступи перед публікою. Візьміть солодощі та сік, станьте з учнями в коло і попросіть кожного щось сказати: можливо, цілі на наступний рік, побажання однокласникам, улюблений спогад. Після того, як всі висловляться, привітайте одне одного з закінченням року.



5. Спогад на шість слів



Чи зможете ви за допомогою всього шести слів передати суть вашого року? Дітям може знадобитися трохи часу, щоб підібрати слова. Зберіть ці історії у слайд-шоу (якщо діти захочуть — анонімно), щоб поділитися ними в останній день навчання.



6. Визначте своїх «Людей року»



Допоможіть учням скласти список «Людей року» для вашого класу: улюблений працівник їдальні, гардеробу, хтось із запрошених гостей. Додайте людей з поп-культури або історичних постатей, яких діти вивчали впродовж року. Спробуйте намалювати їхні портрети. Нехай кожен учень напише коротку біографію когось з кандидатів.



7. Наукове мистецтво



Попросіть учнів створити витвір мистецтва, який відображає щось, що вони вивчили з природничих наук. Вивчали рослини? Можливо, тоді учні намалюють квіти. Чи вивчали космос? Дозвольте їм забрати роботи додому на пам’ять або ж зберіть для спеціального стенду, який надихатиме наступний клас вивчати матеріал наступного року.



8. Зробіть виставку



Нехай діти оберуть серед усіх виконаних творчих робіт свої улюблені для виставки. Запросіть батьків і друзів дітей подивитися на їхні досягнення.



9. Капсула часу



Можете взяти пластикову пляшку з-під води чи коробку з-під взуття. Попросіть дітей написати, чого вони навчилися і що робили цього року, які їхні улюблені кольори, подорожі чи футболки. Заховайте спогади в пляшку і визначте, коли її відкриєте. Діти будуть в захваті, що колись зможуть прочитати про свої теперішні вподобання.



10. Заплануйте відпочинок мрії



Діти вже мріють, як проведуть літо, тому ці хвилинки математики будуть чистим задоволенням! Задайте дітям бюджет і скажіть дізнатися, чи можуть вони за ці гроші поїхати в мандрівку своєї мрії. Переконайтеся, що вони врахували дорогу, їжу, витрати та інші обставини, які можуть трапитися під час подорожі.

ПОІППО за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?