Авторизация

Вісті з Полтави - Каплін щодо вторичного відсторонення Мамая з посади мера Полтави: жодна із фракцій не «бл*доне»


Вісті з Полтави - Каплін щодо вторичного відсторонення Мамая з посади мера Полтави: жодна із фракцій не «бл*доне»

Сергій Каплін у Полтавській міській раді (31 серпня 2018 року) | Фото Миколи Лисогора

Більшість фракцій міської ради налаштовані повторно проголосувати за відсторонення Олександра Мамая з посади міського голови у разі його поновлення мером. А нардеп Сергій Каплін впевнений, що коаліція «триматиме стрій»


Сьогоднішнє засідання позачергової сесії Полтавської міськради, яке відкрилося паралельно із засіданням Касаційного адміністративного суду ВСУ за позовом Олександра Мамая про поновлення на посаді, завершилось в унісон із рішенням про перенесення засідання суду. І продовження засідання сесії і нове засідання суду — відбудуться 22 травня о 12:00.



Нагадаємо, до цього 16 травня Верховний суд переніс засідання на 14 годину 20 травня.



За нашою інформацією, після відкриття судового засідання о 14:00, колегія суддів вирішила зробити перерву на 20 хвилин, потім на годину, а потім на 12 годину 22 травня. Попередня причина — у суді відбувався Пленум Верховного Суду.



Депутати Полтавської міськради таким чином вартують у сесійній залі на випадок позитивного для Олександра Мамая рішення суду, яке визнає його вересневу відставку незаконною. Сьогодні голови усіх фракцій, окрім відсутньої «Совісті України» оголосили про готовність повторно відсторонити Олександра Мамая із посади міського голови Полтави.



На що розраховує Олександр Мамай? Звичайно, на задоволення свого позову. Однак повторна недовіра з боку депутатів не входить у його плани. Тому він намагається вийти на контакт із фракціями.




Андрій Матковський

Про телефонний дзвінок від Олександра Мамая, який відбувся 18 травня, розповів голова фракції «БПП «Солідарність» Андрій Матковський:



— Мені зателефонував останньому. Але, і я, і самі полтавці думають, що міська влада краще працює без нього. Єдиний шанс для нього ще раз обратися — це вибори міського голови.




Юліан Матвійчук

Про ці дзвінки розповів і голова фракції «Свобода» Юліан Матвійчук. За його словами, представник Олександра Мамая запропонував «Свободі» зустрітися, щоб розповісти про суть судової справи:



— Нам нічого не пропонували, сказали, що просто є нагода зустрітися. Але, якщо ми будемо голосувати за відставку, то про що говорити?



На думку депутата, таких перенесень судових засідань може бути багато — в розрахунку на те, що депутати втомляться ходити на сесії і в якійсь момент більшості не вистачить 28 голосів (дві третини від складу, які необхідні для припинення повноважень Олександра Мамая).




Сергій Каплін

Народний депутат Сергій Каплін, попри нещодавні міжфракційні суперечки з приводу тарифу на пасажирські перевезення, впевнений, що Полтавська міська рада витримає цей тиск, а жодна із фракцій «не бл*доне» (в сенсі не зрадить) і підтримає недовіру Олександру Мамаю.



Паралельно він хоче підготувати депутатське звернення до Вищої ради правосуддя та до правоохоронних органів, якщо колегія суддів Касаційного суду винесе рішення всупереч законодавству:



— Це не тиск на суд, ми віримо у справедливе рішення. Однак термін розгляду позовної заяви для Верховного суду є безпрецедентно швидким, це рекорд. Паралельно хочу довести а цю ситуацію до відома новообраного президента Володимира Зеленського.



Насамкінець, нардеп вважає, що у більшості депутатів відсутня мотивація поновлювати на посаді Олександра Мамая, тому що і проблеми з транспортом, і комунальним господарством — все це на 90% наслідки його правління. Окрім цього ситуація із Держреєстром юридичних осіб, де міським головою є Олександр Мамай — призводить до того, що і з Полтавою не хочуть працювати банківські структури та інвестори. Вони хочуть мати тверді гарантії, що міська влада буде дотримуватись своїх гарантій по кредиту.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?