Авторизация

Вісті з Полтави - СБУ вилучила у торговця зброєю пістолет, із якого рік назад у Полтаві вколотили директора металобази


Вісті з Полтави - СБУ вилучила у торговця зброєю пістолет, із якого рік назад у Полтаві вколотили директора металобази


Співробітники Служби безпеки України викрили у Полтаві торговця зброєю та боєприпасами. Зокрема, у нього вилучили зброю із якою у липні 2018 року 70-річний пенсіонер застрелив директора металобази


Оперативники СБУ у Полтаві затримали торговця зброєю. Оперативники встановили, що мешканець обласного центру на території власного подвір’я зберігав зброю для продажу, зокрема представникам кримінальних кіл. Про це повідомили у прес-центрі СБ України.



Правоохоронці затримали зловмисника після реалізації пістолета Марголіна з глушником та набоями до нього.















Окрім цього співробітники СБУ виявили у помешканні фігуранта гранату Ф-1 із запалом до неї та понад дві тисячі набоїв різного калібру. Експертиза встановила, що з вилученого у зловмисника пістолета Марголіна було здійснено вбивство одного з приватних підприємців Полтавщини.



Торговцю зброєю оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, що причетні до незаконних дій.



Із власних джерел «Полтавщини» стало відомо, що пістолет Марголіна із глушником — це саме та зброя, із якої 30 липня 2018 року застрелили директора металобази на Супрунівському промвузлі. Тоді 70-річний пенсіонер МВС Володимир Кружилов обурився, що металобрухт, який він привіз, оцінили в меншу ціну, ніж було домовлено раніше. Він застрелив директора металобази двома пострілами в тулуб та голову і хотів застрелити охоронця. Після затримання він повідомив правоохоронцям, що після вбивства викинув пістолет в одну із річок Полтави.






Паралельно у його товариша правоохоронці виявили арсенал зброї. За цей злочин подільник Володимира Кружилова отримав покарання у вигляді 5 років умовно.



Сам Кружилов наразі ще перебуває у СІЗО, наступне судове засідання по його справі відбудеться 3 червня.



Яким чином зброя, яка фігурувала у вбивстві, опинилася у руках торговця зброєю — поки невідомо.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?