Авторизация

Вісті з Полтави - Шість музеїв Полтави зроблять безкоштовний вхід 18 травня


Вісті з Полтави - Шість музеїв Полтави зроблять безкоштовний вхід 18 травня

Державний історико-культурний заповідник «Поле Полтавської битви» | Фото: Avspolt16 Saagd

До Міжнародного дня музеїв у Полтаві можна буде безкоштовно відвідати шість закладів


18 травня полтавців та гостей міста запрошують безкоштовно відвідати шість музеїв Полтави. Таку акцію проведуть з нагоди Міжнародного дня музеїв. Про це повідомив відділ туризму Управління культури Полтавського міськвиконкому.



Міжнародний день музеїв відзначатимуть у 160 країнах світу, у тому числі, і в Україні відзначатися. Саме така кількість країн-учасниць, які об’єднані навколо статутних завдань Міжнародної асоціації музеїв (ICOM).



Нині в місті шість державних/комунальних музеїв, з двома відокремленими музеями-філіалами. Тобто фактично — вісім. Щороку День музеїв має свою тематичну спрямованість. У 2019-му — «Музеї як культурні центри: майбутнє традиції». Урочистості з нагоди галузевого свята у Полтаві пройдуть на території Музею-садиби письменника Панаса Мирного (вул. Панаса Мирного, 56).



Підтримуючи загальносвітову практику, 18 травня полтавські музеї своїм відвідувачам надають можливість потрапити до музею на безоплатній основі. Всі інші послуги — згідно із затвердженим прейскурантом.



В режимі «дня відкритих дверей» працюватимуть шість установ Полтави:


ДІКЗ «Поле Полтавської битви», вул. Шведська Могила, 32
Художній музей (галерея мистецтв) ім. М. Ярошенка, вул. Європейська, 5
Літературно-меморіальний музей І.П.Котляревського, просп. Першотравневий, 18
Літературно-меморіальний музей В.Г.Короленка, вул. Короленка, 1
Літературно-меморіальний музей Панаса Мирного, вул. Панаса Мирного, 56
Краєзнавчий музей ім. В.Кричевського, вул. Конституції, 2

Нагадаємо, що з 27 травня по 16 червня у Полтаві діятиме акція «Школяр в музеї». Учні полтавських шкіл на пільговій основі можуть відвідати музеї базової мережі закладів культури. Це, зокрема, ДІКЗ «Поле Полтавської битви», Художній музей (галерея мистецтв) імені М.Ярошенка, Літературно-меморіальні музеї Івана Котляревського, Володимира Короленка та Панаса Мирного. На період дії акції ці музеї працюватимуть без вихідних та надаватимуть 50% пільгову знижку на вхідний квиток для школярів.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка