Авторизация

Вісті з Полтави - Творчі майстерні та присвячена подіям Революції Гідності вікторина: про перший день 16 обласного зльоту юних туристів-краєзнавців


Вісті з Полтави - Творчі майстерні та присвячена подіям Революції Гідності вікторина: про перший день 16 обласного зльоту юних туристів-краєзнавців

На відкритті

16 обласний зліт юних туристів-краєзнавців стартував 11 травня. У перший день на базі ПОЦТКУМ учасники п’яти команд працювали в творчих майстернях за напрямками краєзнавчих досліджень та взяли участь у туристсько-краєзнавчій вікторині, присвяченій подіям Революції Гідності.


Відповідальні за проведення зльоту — Департамент освіти і науки Полтавської ОДА та Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді (ПОЦТКУМ). Захід проводять задля сприяння розвитку творчих інтересів учнівської молоді з різних напрямків краєзнавства, науково-дослідницької та природоохоронної роботи. Виховання поваги та бережного ставлення до історико-культурної спадщини українського народу та рідного краю. А також задля перевірки рівня краєзнавчої, туристсько-спортивної підготовки юних туристів-краєзнавців.



— А ще наше завдання — підготувати команду, яка повинна буде достойно представити наш край на Всеукраїнському зльоті, який відбудеться в липні на Закарпатті. Буде це команда-переможець чи збірна, ми ще не знаємо, — розповів директор ПОЦТКУМ Станіслав Комісар.




Під час туристсько-краєзнавчої вікторини, присвяченої подіям Революції Гідності

Станіслав Комісар додав, що такі зльоти — складні для підготовки. Адже є окремі краєзнавчі заходи й окремо туристські. А цей зліт поєднує і те, й інше. 



— Крім того, що учасники повинні представити свою пошуково-дослідницьку роботу та на контрольно-експедиційному маршруті продемонструвати, як вони проводять дослідження, так і ще їм треба добре орієнтуватися на місцевості — вчасно й швидко вийти на контрольний пункт і подолати туристські перешкоди: підйоми, переправи, траверс тощо. Тобто ті елементи туристської техніки, які використовують юні туристи під час змагань, — додав Станіслав Комісар.



Цьогорічний зліт стартував 11 травня. У перший день змагань на базі ПОЦТКУМ учасники працювали в творчих майстернях за напрямками краєзнавчих досліджень. Кожна з п’яти команд повинна була представити пошукові-дослідницькі роботи за шістьма напрямками краєзнавства: географія, геологія, фольклор та етнографія, історичне краєзнавство, екологічне краєзнавство, археологія. Того ж дня юні туристи-краєзнавці взяли участь у вікторині, присвяченій подіям Революції Гідності.













На творчих майстернях

Решту змагань учасники провели в с. Головач, Полтавського р-ну. На базі оздоровчого центру «Маяк» вони проходили туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут, під час якого змагалися з навичок польової краєзнавчої роботи, спортивного орієнтування та долали етапи з пішохідного туризму. Також юні туристи-краєзнавці взяли участь у творчому конкурсі «Візитка команди».


Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка