Авторизация

Вісті з Полтави - Вступна кампанія-2019 для магістратури: про перелік необхідних документів та складання ЗНО


Вісті з Полтави - Вступна кампанія-2019 для магістратури: про перелік необхідних документів та складання ЗНО


Кому потрібно складати ЗНО для вступу на магістратуру, які документи подавати та коли їх приймають заклади вищої освіти? На поширені питання від вступників відповіло МОН. 


Цього року прийом документів для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра починається не пізніше 10 липня і закінчується не раніше 23 липня. Конкретні терміни встановлює кожен заклад вищої освіти. 



Вступник повинен подати заяву в паперовій формі особисто в приймальну комісію ЗВО. При цьому він також пред’являє оригінали:


документа, що посвідчує особу;
військового квитка або посвідчення про приписку — для військовозобов’язаних (крім випадків, передбачених законодавством);
документа державного зразка про раніше здобутий освітній ступінь (освітньо-кваліфікаційний рівень), на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього;
екзаменаційний листок ЄФВВ/ЄВІ (для визначених спеціальностей);
документів, які підтверджують право на участь у конкурсі за вступними іспитами при вступі для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра, магістра (ОКР спеціаліста) за спеціальностями галузей знань 02 «Культура і мистецтво» (крім мистецьких спеціальностей), 03 «Гуманітарні науки» (крім спеціальності 035 «Філологія»), 04 «Богослов’я», 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 24 «Сфера обслуговування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» (крім спеціальності 293 «Міжнародне право») (за наявності).

Також можна вступити на магістра за іншою спеціальністю, ніж на бакалаврі. Але для цього, крім основних, потрібно скласти додаткові фахові випробування. Виші самостійно визначають зміст та форму додаткових випробувань.



Додаткові фахові випробування для тих вступників, що складають ЗНО в магістратуру, проводять з 13 до 31 травня, тобто до закінчення реєстрації на тестування.



ЗНО повинні складати охочі вступити на магістратуру спеціальностей галузей знань 02 «Культура і мистецтво» (крім мистецьких спеціальностей), 03 «Гуманітарні науки» (крім спеціальності 035 «Філологія»), 04 «Богослов’я», 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 24 «Сфера обслуговування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини».



Усім таким вступникам потрібно складати єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) — англійської, французької, німецької або іспанської. Вступникам на спеціальності 081 «Право» та 293 «Міжнародне право» також треба скласти єдине фахове вступне випробування з права та загальних навчальних правничих компетентностей (ЄФВВ).



Участь у конкурсному відборі за результатами вступних іспитів, без складання ЗНО, можуть брати:


особи, які не можуть взяти участь в єдиному фаховому вступному іспиті та єдиному фаховому вступному випробуванні через наявність у них захворювань, зазначених у Переліку захворювань та патологічних станів, що можуть бути перешкодою для проходження ЗНО;
особи, які для виконання єдиного фахового вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування потребують створення інших особливих умов, ніж зазначені у Переліку особливих (спеціальних) умов, що створюються для осіб з особливими освітніми потребами в пунктах проведення ЗНО;
вступники, звільнені з військової служби (у тому числі демобілізовані) після 31 березня 2019 року (з 01 квітня). Такі вступники звертаються до приймальної комісії обраного закладу вищої освіти у термін з 17 до 25 червня для подачі документів.

ПОІППО за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?